Burgemeester Burmanje en raadsleden planten de jubileumboom.
Burgemeester Burmanje en raadsleden planten de jubileumboom. janderoofotografie

Ermelo 50 jaar zelfstandig: boom cadeau aan inwoners

11 maart 2022 om 08:55 Maatschappelijk

ERMELO Onder een stralend zonnetje heeft de gemeenteraad van Ermelo woensdagochtend een jubileumboom geplant ter ere van ‘Ermelo 50 jaar zelfstandig’. Aan raadslid Daphne Visser de taak om de boom, een Koningslinde, namens de gemeenteraad aan te bieden aan alle inwoners van Ermelo. Overigens was dat niet het enige cadeautje voor de Ermeloërs die ochtend. Visser las namelijk ook de tekst van het jubileumlied voor, geschreven door dorpsdichter Sarah Scholts en componist Jan Mannee. 

,,Met het planten van deze boom wordt het 50-jarig zelfstandig jubileum van Ermelo gemarkeerd. Samen kijken we naar de toekomst. Laat Ermelo een goed thuis zijn voor de volgende generaties. De boom symboliseert tijd, haar ringen zijn te tellen. De boom is geworteld en groeit; ook ideeën en idealen mogen groeien. In contact met de ander bloeien mensen open, ontstaat verbinding en nieuw leven”, aldus raadslid Visser. Zo kwam Visser samen met dorpsdichter Sarah Scholts en componist Jan Mannee op het idee om een lied te maken voor en door Ermeloërs. Verschillende gesprekken met inwoners waren voor Scholts inspiratie voor het lied met als titel ‘Mijn thuis’. Het lied zal op een later moment tijdens dit jubileumjaar te horen zijn voor alle inwoners.

Na het voordragen van de tekst van het lied staken de raadsleden en burgemeester Burmanje gezamenlijk de handen uit de mouwen en werd de boom officieel geplant. De burgemeester onthulde daarna het herdenkingsbordje horend bij de boom.

De jubileumboom is geplant naast het voormalig ‘Huis van Barmhartigheid’ (stationsstraat 2), waar van 1972 tot 1978 het gemeentehuis van Ermelo gestaan heeft.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie