Wethouder Leo van der Velden en kunstenaar Jan Mastenbroek (rechts) onthullen bushokje aan de vernieuwde Garderenseweg.
Wethouder Leo van der Velden en kunstenaar Jan Mastenbroek (rechts) onthullen bushokje aan de vernieuwde Garderenseweg. janderoofotografie

Opening Garderenseweg: racebaan Speuld behoort tot het verleden

7 maart 2022 om 10:49 Verkeer en vervoer

SPEULD Met de onthulling van het gepimpte bushokje heeft wethouder Leo van der Velden de vernieuwde Garderenseweg in Speuld officieel geopend. Hij kreeg daarbij assistentie van twee medewerkers van de vriendelijkste snackbar van Nederland ’t Speuldje en kunstenaar Jan Mastenbroek. Het feestelijk vieren van een opening staat in schril contrast met de ontwikkelingen in de rest van Europa, zo beseft Van der Velden. Maar lokaal is er zeker reden voor een feest. 

Met het aanpassen van de weg is er een eind gekomen aan een discussie die al tientallen jaren is gevoerd. Na het presenteren van het plan heeft het nog eens vijf jaar geduurd voor er een daadwerkelijk begin kon worden gemaakt. Onder meer moest het benodigde geld er komen.

Er ligt nu, zo geeft Van der Velden aan, een toekomstbestendige weg. ,,Er zal wellicht best nog eens te hard worden gereden, dat vraagt verandering van gedrag bij mensen. Het is nu prettig voor iedereen Speuld te bezoeken al zitten we ook niet op massa toerisme te wachten.” De racebaan behoort wat de wethouder betreft tot het verleden. Hij gaf aan dat de gemeente inmiddels wordt overspoeld met bouwaanvragen. Daarover wil de gemeente met de inwoners van Speuld in gesprek. Waarbij ook de veranderingen in de landbouw wat hem betreft aan de orde moeten komen. 

Van der Velden beseft dat de werkzaamheden aan de weg voor veel overlast hebben gezorgd voor inwoners en ondernemers. Maar dat uiteindelijk iedereen blij mag zijn met wat er is gerealiseerd. Voor de aannemer Van Gelder was de grootste uitdaging CO2-besparend de werkzaamheden te verrichten. De gemeente kreeg ter gelegenheid van de opening een bijenhotel aangeboden. 

Door de gemeente en snackbar ’t Speuldje wordt deze maand een wedstrijd gehouden wie de mooiste foto van het bushokje aanlevert. Als prijs is een diner voor vier personen beschikbaar in de snackbar.

Wijnand kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie