In Putten was op een leghennenbedrijf vogelgriep vastgesteld.
In Putten was op een leghennenbedrijf vogelgriep vastgesteld. Tim van Donkersgoed

Vragen over ontheffing vervoer eenden naar slachthuis Tomassen

23 februari 2022 om 09:45 Dieren

ERMELO De Tweede Kamerfractie van de Partij voor de Dieren zet vraagtekens bij het besluit een ontheffing te verlenen voor het vervoer van eenden naar slachthuis Tomassen in Ermelo na het uitbreken van de vogelgriep.

Dat blijkt uit vragen die door Esther Ouwehand zijn gesteld aan de minister Kuipers van volksgezondheid, welzijn en sport.   Met daaraan gekoppeld de vraag of hij hierover is geïnformeerd door zijn collega minister van landbouw. Daarnaast vraagt ze of het de minister bekend is dat er uitbraken zijn geweest bij twee eenden bedrijven en een bedrijf met leghennen in Hierden op korte afstand van Ermelo.

Ouwehand vraagt zich af of Kuipers het verantwoord vindt dat vervoer naar Tomassen wordt toegestaan gezien de mogelijkheid dat het virus overslaat op mensen. Vooral omdat hij politiek eindverantwoordelijke is.

Ook wil de fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren weten welke voorwaarden worden gesteld aan het vervoer van eenden door het gebied waar een vervoersverbod geldt. Dat is in het geval in delen van onder meer de gemeenten Ermelo, Harderwijk en Nunspeet. Maar ook wie controle uitoefent op dat vervoer aan de gestelde voorwaarden voldoet.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie