Afbeelding
Foto: Pixabay

Omvorming van bestemming ‘recreatie’ naar wonen

21 februari 2022 om 16:15 Wonen

ERMELO – Door de gemeente Ermelo wordt het ontwerp bestemmingsplan ‘Cluster Horst Oost’ ter inzage gelegd. Het gaat om de omvorming van de bestemming ‘recreatie’ van meerdere kleine vakantieparken naar wonen.

In totaliteit gaat het bij de betreffende vakantieparken om 115 van de aanwezige 125 recreatiewoningen, waarvan er al 31 permanent worden bewoond. De wijziging van de bestemming is onderdeel van het project vitale vakantieparken. Uitgangspunt van het beleid is dat alle parken die niet toekomstbestendig zijn als vakantiepark een andere bestemming krijgen. 

Wethouder Hans de Haan verwacht dat door de wijziging van de bestemming van vakantieparken die hiervoor in aanmerking komen het woningbestand met rond de vierhonderd woningen wordt uitgebreid. Van belang vindt hij dat de woningen zich in een prijsklasse bevinden tot een kwart miljoen euro die betaalbaar is voor jongeren en starters. De Haan geeft aan als gemeente trotst te zijn op de wijze waarop van onderaf invulling aan het beleid wordt gegeven de parken om te zetten naar de bestemming wonen. Binnen de termijn van zes weken dat het plan ter inzage wordt gelegd, kunnen eventuele zienswijzen worden ingediend.

Wijnand Kooijmans 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie