Gemiddeld rapportcijfer dat reizigers geven aan een treinstation (2021).
Gemiddeld rapportcijfer dat reizigers geven aan een treinstation (2021). Local Focus

Station Ermelo op gedeeltelijke eerste plaats in provincie Gelderland

11 februari 2022 om 12:57 Verkeer en vervoer

ERMELO Voor het zesde jaar op rij zijn reizigers weer meer tevreden over hun station. Dat blijkt uit de Stationsbelevingsmonitor 2021, een onderzoek door I&O research in opdracht van NS en ProRail onder bijna 77.000 reizigers. 

Reizigers gaven stations vorig jaar een gemiddeld rapportcijfer van 7,31. In Harderwijk ligt het rapportcijfer hoger. Reizigers geven een 7,4, een jaar eerder kwam de beoordeling op een 7.

In de regio scoort het station van Ermelo erg goed. Het eindcijfer komt op een 7,8, een gedeeltelijke eerste plek in de provincie. ‘t Harde scoort met een 6,6 beduidend lager. In deze regio het laagst. In Nunspeet stijgt de waardering echter niet. Eerder kreeg het station nog een 7,5, nu is dat een 7,2. In Putten blijft de waardering met een 7,1 gelijk.

ProRail en NS doen dit onderzoek elk jaar om te weten hoe reizigers over onze stations denken en waar we nog verbeteringen kunnen doorvoeren. 

Het meest gewaardeerde station van Nederland lag vorig jaar in Noord-Holland. Station Overveen kreeg met een 8,2 het hoogste rapportcijfer van reizigers.

GROOT COMPLIMENT ,,Elk jaar weten we weer een stap vooruit te zetten in de waardering van onze stations,” vertelt Anneke de Vries, binnen de Raad van Bestuur van NS verantwoordelijk voor de stations. ,,Een groot compliment voor alle collega’s en ondernemers op het station waarmee wij samenwerken om ook in een tijd met minder reizigers het station een betekenisvolle plek te laten zijn. Reizigers en omwonenden kunnen altijd bij ons terecht voor warme koffie, de snelle boodschappen, een schoon toilet en een comfortabele plek om op de trein te wachten. En veel Nederlanders hebben tijdens de pandemie ontdekt dat stations het ideale startpunt zijn van een mooie wandeling in de omgeving.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie