Internationaal nazomerconcert van muzikale verbinding

Het Nederlands Concert Mannenkoor geeft op zaterdag 28 september a.s. samen met het Frauenchor Quodlibet uit Koblenz een gevarieerd nazomerconcert in de gerestaureerde Grote Kerk van Harderwijk.

Het Nederlands Concert Mannenkoor bestaat uit ruim 100 enthousiaste en gepassioneerde zangers. Het koor staat onder leiding van de gevierde dirigent Jimco Zijlstra; in Harderwijk ook bekend als dirigent van het Harderwijks Mannenkoor. Om de drie weken komen de zangers op zaterdag uit alle delen van Nederland naar Harderwijk om te oefenen in het gebouw van de Stedelijke Harmonie. Daarmee is Harderwijk de thuisbasis van het Nederlands Concert Mannenkoor.

Tijdens een recente concertreis in Duitsland heeft het Mannenkoor op uitnodiging van het Frauenchor Quodlibet in Koblenz een prachtige concertavond gegeven. In vervolg daarop zijn de dames nu uitgenodigd voor een gezamenlijk concert in Harderwijk.

Het Frauenchor Quodlibet is één van de beste vrouwenkoren in de regio Koblenz. Onder leiding van dirigent Wolfgang Fink heeft het koor zich met de zangkwaliteiten van ruim 50 dames onderscheiden als "Meisterchor".

De muzikale medewerking op het nazomerconcert wordt verleend door Jan Lenselink (vleugel) en André van Vliet (orgel); beiden zijn zeer bekend van radio en televisie.

Het Nederlands Concert Mannenkoor (NCM) is een landelijk bekend prominent mannenkoor onder leiding van dirigent Jimco Zijlstra. De ruim 100 zangers zijn meestal ook lid van een ander koor in de eigen woonplaats ergens in Nederland. Het koor heeft een aansprekend en uitdagend repertoire van meertalig geestelijk lied, Nederlandse composities van Jimco Zijlstra, klassieke werken en andere vormen van lichte muziek en geeft daarmee 4 concerten per jaar op verschillende plaatsen in Nederland. Daarbij zijn Jan Lenselink (vleugel) en André van Vliet (orgel) de vaste begeleiders.

Het koor repeteert elke 3 weken op zaterdag van 09.45 tot 14.45 uur in het gebouw van de Stedelijke Harmonie aan de Deventerweg 42 in Harderwijk. Er is plaats voor nieuwe leden. Voor het vrijblijvend bijwonen van een repetitie kunt u contact opnemen met secretaris Izak van Rijswijk, e-mail: secretaris@ncmonline.nl

Het programma van de 28e september is samengesteld met internationale variaties in klank, kleur en taal. Daarmee komen de zangkwaliteiten van beide koren volledig tot hun recht.

Het concert is op zaterdag 28 september in de Grote Kerk van Harderwijk en begint om 19.30 uur.

In de voorverkoop zijn toegangskaarten verkrijgbaar à € 12,50 en € 7,50 voor jeugd tot 16 jaar. In Harderwijk bij Primera Luttekepoortstraat , Primera Drielanden, Primera Tweelingstad en Readshop Stadsdennen. In Ermelo bij de boekverkoopers Riemer & Walinga en voorts bij de leden van het Mannenkoor. Bij de ingang van de Grote Kerk is de toegangsprijs € 15,00. Voor info: www.ncmonline.nl

Meer berichten