Afbeelding
Pixabay

Motie vindt toch gehoor

17 januari 2022 om 13:25 Politiek

ERMELO De brief met de oproep aan minister-president Mark Rutte om op zo kort mogelijke termijn winkelen in de niet essentiële sector mogelijk te maken was al verstuurd vóór de raad van Ermelo om verzending hiervan vroeg. De brief is tevens verstuurd aan de nieuwe minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Ernst Kuipers en heeft gehoor gekregen tijdens de laatste persconferentie.

De motie werd ingediend door Frans Snoek (SGP), mede namens het CDA, de ChristenUnie en BurgerBelangen Ermelo. Snoek vindt het onbegrijpelijk dat de markt wel doorgang mag vinden en de zogenoemde niet essentiële winkels gesloten moeten blijven. Waar volgens hem dit type winkels niet eens bestaat. Het gaat, zo is zijn mening, niet alleen om de winkels maar ook om de gezinnen die hier achter staan. Terwijl de meeste besmettingen niet ontstaan in winkels maar tijdens feestjes.

Burgemeester Dorine Burmanje geeft aan het pleidooi vanuit de raad volledig te onderschrijven. Om die reden heeft het college besloten al vast een brief te versturen. Voor Herma van der Weide geldt dat daarmee de motie overbodig is. Maar ook betreurt ze het dat in de brief geen aandacht wordt gevraagd voor de horeca en zzp-ers die ook zwaar hebben te lijden onder de lockdown.

Sarath Hamstra (CDA) geeft aan dat zijn partij de landelijke vertegenwoordigers al heeft aangesproken omdat de lockdown een zware wissel trekt op de totale samenleving. Voor Evelien Kars (Progressief Ermelo) was het even de vraag wat de motie nog toevoegt maar in die vraagstelling zag zij geen reden tegen de motie te stemmen.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie