Afbeelding
Pixabay

Parkeerterrein alleen voor parkeren voetbalclub Horst

17 januari 2022 om 13:03 Politiek

ERMELO Het aan te leggen parkeerterrein voor F. C. Horst gaat toch niet gebruikt worden als overloopterrein voor de nieuw te bouwen evenementenhal op Strand Horst. Dat werd aangegeven tijdens de beeldvormende vergadering waarin de aanleg van het terrein en de komst van een tweede kustgrasveld aan de orde was.

Duidelijk is dat het college van burgemeester en wethouders, voor de raad kan instemmen met het voorstel, duidelijkheid moet geven hoe de gemeente de realisering wil gaan financieren. Het geld dat nodig is maakt geen onderdeel uit van de begroting voor 2022 en er is ook nog geen volledige dekking voor gevonden. Wethouder Laurens Klappe hoopt dat dit wel rond komt in de komende periode.

Meespeelt dat naast de aanleg van een extra kunstgrasveld ook het huidige kunstgrasveld moet worden vervangen. Dit in één keer doen levert de gemeente financieel voordeel op. Indien de raad instemt met het plan kan het nieuwe kunstgrasveld nog deze zomer worden aangelegd.

Martin de Winter, vertegenwoordiger van een omwonende, wil daarnaast dat de gemeente zich houdt aan in 2014 gemaakte afspraken. Die hadden weliswaar betrekking op een ander plan maar volgens De Winter gaan de afspraken over een plangebied en niet een concreet plan. Hem werd de toezegging gedaan dat, zodra dit weer mogelijk is vanwege de coronamaatregelen, de betreffende familie mag rekenen op een bezoek van de gemeente.

Ten aanzien van het parkeren voor alleen F. C. Horst wordt wel het voorbehoud gemaakt dat hierover nog overeenstemming moet worden bereikt met vastgoedondernemer en eigenaar van de grond Bert van den Brink. 

De gemeente wil in totaal 270 parkeerplaatsen aanleggen om een eventuele extra groei van de voetbalvereniging op te kunnen vangen. Daarvan verdwijnen er weer rond de veertig wanneer F. C. Horst de wens voor een tribune kan realiseren. De kosten van het verwijderen van de parkeerplekken komen dan wel voor hun rekening. De plannen zijn echter nog niet concreet: voorlopig is het alleen een wens.

Ten aanzien van de vraagtekens van het CDA bij het zo’n honderd meter opschuiven van de oversteekplaats wordt aangegeven dat dit is gedaan om meer veiligheid voor de fietsers te waarborgen. Al kan niet worden voorkomen dat die op een gegeven moment toch de druk bereden Buitenbrinkweg moeten oversteken. In het verleden is al eens gedacht aan de aanleg van een tunnel. De benodigde ruimte daarvoor is echter niet beschikbaar. Verleggen van het fietspad naar de andere zijde van weg biedt ook geen uitkomst omdat op een gegeven moment toch de weg moet worden overgestoken.

Tijdens een beeldvormende vergadering moeten de partijen over twee weken hun standpunt kenbaar maken over het voorstel. Van de zijde van F. C. Horst werd aangegeven dat zeker de aanleg van het extra kunstgrasveld uitermate urgent is wil de vereniging niet in de knoei komen met de trainingen en wedstrijden. De financiering weegt voor alle partijen zwaar.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie