Afbeelding
pixabay

Motie rond evenementen: overlast moet acceptabel zijn

7 januari 2022 om 10:06 Politiek

ERMELO Op ’t Weitje in Ermelo moeten per jaar vijf evenementen in categorie drie worden toegestaan. Dat is de insteek van een motie die woensdag 12 januari wordt ingediend door BurgerBelangen Ermelo, het CDA en de VVD.

In de beleidsvisie Evenementen Ermelo 2021 luidt de missie Ermelo te ontwikkelen als een evenementendorp waarin de komende jaren succesvolle, goedbezochte en veilige evenementen gehouden worden met een gevarieerd aanbod voor alle lagen van de Ermelose inwoners, ondernemers en gasten.

Volgens de drie partijen mag het beleid niet lijden tot afbreuk van bestaande evenementen. Maar ook dat er een gevarieerd aanbod komt dat in balans is met maatschappelijke draagkracht. De daarbij behorende overlast moet acceptabel zijn voor de Ermelose samenleving door afspraken over frequentie en eindtijden van de evenementen.

Op basis van akoestische onderbouwing is gekomen tot een indeling van evenementen op basis van geluidsnormeringen. Kleine evenementen vallen onder categorie II, middelgrote evenementen onder categorie II en grote evenementen onder categorie III.

Landelijk is het, zo zegt Bart van der Knaap van BurgerBelangen Ermelo, de ervaring dat evenementen onder de 75 decibel leiden tot minder bezoekers en uiteindelijk minder evenementen. In de oorspronkelijke versie van het nieuwe Ermelose evenementenbeleid werd gesproken oer vijf evenementen in de categorie III op ‘t Weitje en nul in de categorie II. Dat is uiteindelijk gewijzigd naar nul evenementen in categorie III en wel categorie II evenementen op ‘t Weitje. Volgens Van der Knaap gaan hierdoor organisatoren afzien van (muziek)evenementen op ‘t Weitje omdat deze evenementen in categorie II niet kostendekkend zijn. 

De drie partijen vinden dat ‘t Weitje zich wel leent voor grotere evenementen. Mits daarbij rekening wordt gehouden met de omwonenden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie