Betreft Project De Wegwijzer, ook wel bekend als Project Postlaantje-Kerklaan.

Regelmatig fiets ik door het Postlaantje of de Kerklaan en dan valt mij de woesternij op die je op het betreffende terrein aantreft. Als ik mij goed herinner begon men vroeg dit jaar met de sloop van de nog aanwezige panden en zag ik dat er palen in de grond werden geplaatst. Dan denk je “dat schiet mooi op”. Maar niets is minder waar.

Dit project wordt schijnbaar achtervolgt door ellende. Het begon al met het niet mogen slopen van de Wegwijzer. Er zaten zogenaamd mussen te broeden en u weet, vroeger mochten de mussen dood van het dak vallen maar, door de nieuwerwetse groene leer, zijn het nu de mensen die dat mogen. Het internet leert mij dat er in deze woestijn 62 woningen, zo u wilt, appartementen gebouwd zullen gaan worden.

En de Stentor schreef al in december vorig jaar dat dit wel eens moeilijk zou gaan worden. Omwonenden gingen protesteren. En hier gaat het mij om. Ook in Ermelo heeft de ziekte van “Ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken” toegeslagen. Ingegeven door allerlei argumenten wordt er met de gemeente en Uwoon politieke sentimenten uitgevochten over de ruggen van naar schatting 120 tot 150 toekomstige bewoners. Deze mensen verkeren in permanente onzekerheid over de toekomst van hun woning, hun hypotheek enz. Gaat het door, gaat het niet door? Niemand weet het.

Wat mij steekt is dat in een christelijke gemeente als Ermelo juist politieke partijen met de naam van Christus in hun devies, het licht niet gunnen in de ogen van de toekomstige bewoners. Zondags in de kerk zouden ze leren dat zij hun naasten moeten liefhebben, maar de praktijk is het dat deze naasten van maandag tot zaterdag de grond in worden getrapt.

Wordt het niet eens tijd dat er flink geschud gaat worden aan de boom van goed en kwaad, en dat er nu eens een goede appel uitvalt in plaats van de twistappel. Moeten de sluizen van verdraagzaamheid niet eens ver worden opengezet en vrij baan gemaakt worden voor dit prachtige project waar zoveel mensen een onderdak kunnen vinden.

Ik schrijf dit als niet belanghebbende omdat juist de toekomstige bewoners als de dood zijn voor wraakacties in de toekomst.

Hans van der Roest, Ermelo.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden