Afbeelding
Greet Termaat
Column

Wens

29 december 2021 om 09:00 Column

Wat een voorrecht u via deze weg van alles toe te mogen wensen voor in het nieuwe jaar. 

Geen kaarten te hoeven versturen, (scheelt toch best wel, nu we geen goedkope Decemberzegels meer hebben), geen handen schudden, geen stiekeme gevaarlijke bezoekjes aan geliefden, dus niks te klagen. Kan de hele familie zo in één klap bereiken, en dan ook nog eens een groot deel van Ermelo. Wat een luxe!

Maar ja, hoe ga ik dit nu goed gebruiken om iedereen te bereiken, zoveel mensen, zoveel wensen.

Als ik naar de kaarten op de kast kijk, komen de voorgedrukte wensen vaak niet verder dan fijne, prettige, goede, vrolijke en mooie feestdagen en een gelukkig, voorspoedig en gezond nieuwjaar. 

Welke ga ik nu gebruiken? Of toch maar iets zelf bedenken. 

De voorgaanden wens ik u sowieso, maar als je het goed bekijkt dan maakt de langdurige periode van afgesloten zijn het toch wel wenselijk om er wat beter over na te denken. 

Eerst maar eens over feestdagen, nou daar is niet veel meer van over, dus dat is al van de baan. Feestdagen, zoals die zich in de loop der jaren ontwikkeld hebben als grotendeels vreetdagen, kunnen we al voor het tweede jaar niet meer vieren. Dus geen feestelijke wens. 

Veelal met juist extra gemis van wel of niet overleden geliefden, wordt het er toch niet fijner, mooier en prettiger op. Een goede Kerst zou nog kunnen, maar ja, wat vind je goed? Goede beleving van het religieuze kerstgevoel is ook niet meer de hoofdmoot van Kerstmis en zelfs dát samen beleven kan weer helemaal verkeerd aflopen.

Het nieuwe jaar 2022 komt er ook aan en wat wens je daarvoor in vredesnaam! Geluk? 

Geluk kan worden omschreven als het tevreden zijn met de huidige levensomstandigheden. Nou, dat kan ik u wel toewensen, maar ik denk niet dat u tevredener wordt als deze niet veranderen. 

Voorspoed zoals in rijkdom en welvaart hoef ik u niet meer te wensen, want je hebt er niks aan als je er niet mee kunt showen en gezien het groeiend aantal miljonairs loopt dat toch wel goed. Vooral de huisjesmelkers, projectontwikkelaars, enz., wens ik dat dus niet!

Voorspoed zoals in goed, gunstig, zonder tegenslag, die wil ik wel gebruiken. Bij deze dan!

Iemand iets toewensen heeft te maken met gunnen, en natuurlijk heeft iedereen zijn eigen wensen, maar soms lijkt het of afgunst en jaloersheid vaak de boventoon voeren in de omgang.

Daarom gun ik u dat u in 2022 weer kunt genieten van geluk, gezondheid en een voorspoedig welzijn.

Enne…., ook een beetje voor mezelf, het na jaren weerzien van verre geliefden!

Greet Termaat

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie