In mei werd een Romeinse Bruiloft nagespeeld op het Molenaarsplein
In mei werd een Romeinse Bruiloft nagespeeld op het Molenaarsplein (Foto: Gert Hofsink)

Pop up expositie 'Romeinse Bruiloft' in Ermelo

Het is zomer en dat betekend: bruiloftsseizoen. Het lijkt wel of iedere week een gelukkig paar elkaar het ja-woord geeft. Leuk! En weet je wat? We trouwens nog steeds op z’n Romeins! Ringen uitwisselen, het dragen van een sluier, over de drempel gedragen worden.. deze en andere huwelijksrituelen hebben hun oorsprong in de Romeinse tijd. In Museum Het Pakhuis heb je door de reizende pop-up expositie Romeinse bruiloft de kans om alles eens goed te bekijken. Ontdek ‘de mooiste dag van je leven’ tweeduizend jaar terug in de tijd. Romeinse bruiloft is te zien tot en met 15 augustus dus kom snel langs! Hierna zal de expositie nog te zien zijn in onder andere Nijmegen en Tiel.

Wolvenkunst
Behalve het zien van de tentoonstellingen, is er in Museum Het Pakhuis altijd iets te beleven en te doen. Kom bijvoorbeeld woensdag 14 augustus Knutselen met Wolven, onder begeleiding van een Ermelose kunstenaar. Tussen de wolven in het museum doe je genoeg inspiratie op. Ook de Romeinen gebruikten vaak wolven in hun kunst! Kijk goed naar de kunstwerken in het museum om daarna zelf aan de slag te gaan met verf en klei.

Agenda
Woensdag 14 augustus om 14.00 uur
Knutselen met wolven – Maak onder begeleiding van een Ermelose kunstenaar je eigen wolvenkunstwerk

Tot en met donderdag 15 augustus
Pop-up expositie Romeinse Bruiloft

Vrijdag 16 augustus om 14.00 uur
Wolvenbingo - Win bijzondere museumprijzen. In plaats van bingo! roep je Awoooeee!

Bekijk het volledige programma op hetpakhuisermelo.nl/programma of loop even binnen voor een gedrukt exemplaar. Museum Het Pakhuis is gevestigd aan het Molenaarsplein, naast Molen de Koe.

Meer berichten