Afbeelding
Foto: Pixabay

Minder controle verbod op fietsen in het centrum

20 december 2021 om 19:17 Politiek

ERMELO De controles op het fietsen in het kernwinkelgebied krijgen minder prioriteit. Dat blijkt uit het handhavingsplan dat tot 2023 moet gelden.

Het besluit is gebaseerd op het gegeven dat het fietsen in het kernwinkelgebied een hardnekkig probleem is. Ondanks dat hier veelvuldig inzet op is gepleegd door de boa’s blijft het fenomeen zich hardnekkig voordoen, zo constateert het college van burgemeester en wethouders. Gezien het geringe resultaat dat wordt bereikt met een intensieve inzet is besloten het aantal controles te verminderen.

In de handhaving streeft het college twee doelen na. Het handhaven van de openbare orde en veiligheid en het zorgen voor Vitale Vakantieparken door recreatieverblijven beschikbaar te houden voor recreatie.

Op dit moment vindt onderzoek plaats of vijftien recreatieparken in Horst kunnen transformeren naar terreinen waar mag worden gewoond. Dit vraagt, zo geeft het college aan, vanuit handhaving een speciale aanpak. Hoewel er sprake is van strijdigheid met het bestemmingsplan is het, zo vindt het college, niet wenselijk de beschikbare handhavingscapaciteit in te zetten op deze situaties. Het zou de gesprekken met de parkbeheerders en eigenaren naar een andere functie verstoren. Daarnaast moeten mensen dan mogelijk hun huidige woonruimte verlaten terwijl die woonfunctie in de toekomst gelegaliseerd wordt. De controles worden daarom gericht op andere parken.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie