Afbeelding
www.pixabay.com

Gesprekstafel gebied Groene Zoom

10 december 2021 om 17:21 Natuur en milieu

ERMELO Er komt alsnog een gesprekstafel over het gebied De Groene Zoom dat deels is gelegen in zowel de gemeente Harderwijk als de gemeente Ermelo.

Wethouder Laurens Klappe gaf aan bereid te zijn over het gebied in overleg te gaan met de Ermelose raad. Deze toezegging deed hij naar aanleiding van vragen van Erik van der Weide (CDA). Die heeft eerder al aangedrongen op zo’n gesprek maar dit heeft nog steeds niet plaatsgevonden. Hij vindt dit wel noodzakelijk omdat de visie rond de Groene Zoom inmiddels zo’n tien jaar oud is. Maar vooral omdat Harderwijk plannen heeft voor haar grondgebied. Van der Weide heeft vernomen dat hiervoor al gronden worden aangekocht.

Met een gesprekstafel kan, zo geeft Van der Weide aan, ook inwoners van Ermelo de kans worden geboden hun zegje te doen over de ontwikkelingen in het gebied. Het college heeft in antwoord op vragen van Van der Weide, mede gesteld namens de ChristenUnie, aangegeven de directe noodzaak niet te zien voor het opstellen van een nieuwe visie voor het gebied. Het college van burgemeester en wethouders is van mening dat toekomstige ontwikkelingen kunnen worden vastgelegd in de omgevingsvisie en het omgevingsplan. Hierover vindt op korte termijn al overleg plaats met de raad.

Aanleiding voor de vragen was onder meer de bouw van twintig microwoningen op het grondgebied van Harderwijk in de directe nabijheid van een bewoonde dassenburcht. Voor het Ermelose college geldt het uitgangspunt dat gemeenten gaan over plannen voor hun eigen grondgebied maar dat men elkaar, indien noodzakelijk, wel wijst op relevante aandachtspunten.

Volgens wethouder Klappe zijn er toch wel een aantal zaken die met de raad gedeeld kunnen worden en daardoor stemt hij in met een gesprekstafel. De raad moet hiertoe wel zelf het initiatief nemen. Van der Weide gaf aan dit verzoek op korte termijn door te geven aan de commissie die de agenda bepaalt. 

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie