Afbeelding
www.pixabay.com

Nieuwbouw Dialoog loopt zes weken vertraging op

7 december 2021 om 09:00 Politiek

ERMELO De vernieuwbouw van de Dialoog in Ermelo is opnieuw aanbesteed en gegund aan plaatselijke en regionale bedrijven.

Wijnand Kooijmans

De werkzaamheden liggen redelijk op schema al is er sprake van vertraging. De sleuteloverdracht kan plaatsvinden 1 september 2022. Het werk wordt nog voor de bouwvakvakantie opgeleverd.

In het laatste kwartaal van 2020 is er een aanbesteding geweest voor de bouw, werktuigbouw en elektra. Uit kostenoverweging is door het college van burgemeester en wethouders besloten niet in zee te gaan met BAM welke was geselecteerd. Bij de uitwerking van het ontwerp werd duidelijk dat BAM ongeveer drie miljoen euro boven de aanbiedingsprijs uitkwam en alle risico’s bij de opdrachtgever neerlegde. Dat werd als onaanvaardbaar gezien. Besloten is de onderhandelingen te staken.

Inmiddels was al wel gestart met de noodzakelijke sloopwerkzaamheden en met de renovatie van de grote theaterzaal. Het bouwteam bestaat nu uit Batenburg installatietechniek uit Twello, Paulus Elektro uit Ermelo en de vestiging Ermelo van PrinsBouw. 

Op dit moment wordt wel een groot tekort aan materialen en mensen ervaren. Dat resulteert in vertragingen op meerdere vlakken. De grootste boosdoener bleek de levering van zogenoemde houten CLT-vloeren te zijn die tot drie maanden vertraging zouden leiden. Door toch te kiezen voor een traditionele vloer is de vertraging beperkt tot zes weken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie