Afbeelding
pixabay

Invulling pand moeizaam, rechtszaak loopt nog

6 december 2021 om 11:43 Politiek

ERMELO  Met in het achterhoofd de wetenschap dat het pand Stationsstraat 24 in Ermelo nog lange tijd leeg blijft staan heeft het college toch besloten de gevraagde vergunning voor een afhaalpizzeria te weigeren. De aanvraag was gedaan door een landelijke keten.

Wijnand Kooijmans

 Het is de zesde aanvraag welke is ingediend om het pand een bestemming te geven. Onder meer zijn de aanvragen voor de vestiging van een ijssalon en een afhaalrestaurant in het verleden geweigerd. Er loopt nog een rechtszaak tegen de omgevingsvergunning die van rechtswege is verleend voor de komst van een restaurant en vier appartementen.

In de aanvraag wordt aangegeven dat er sprake is van detailhandel. Maar gezien het feit dat er toiletvoorzieningen en stoelen langs de scheidingwand zijn ingetekend is het college van oordeel dat er sprake is van horeca. Dat is niet toegestaan op grond van het bestemmingsplan Kom Ermelo. Het college vindt het ook niet wenselijk hiervan af te wijken.

Het ingediende plan voldoet, zo concludeert het college, ook niet aan de parkeernorm. De aanleg van zes parkeerplaatsen is vereist. Drie parkeerplaatsen zijn gelegen op een naast gelegen perceel. Maar er is geen overeenkomst en de eigenaar van het betreffende perceel heeft ook aangegeven dat er geen enkele afspraak bestaat en hij ook het parkeren op zijn grond niet wil toestaan. 

Aangegeven wordt dat een afhaalpizzeria voor veel verkeersbewegingen zorgt. De Stationsstraat vormt een belangrijke schakel in de oost west verbinding naar de buurtschap Horst en Telgt. Meer verkeer wordt gezien het belang van de doorstroming niet wenselijk gevonden.

Het college beseft dat het pand dreigt te verloederen en het geen fraai beeld geeft aan de entree van het centrum van Ermelo. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie