Arnout Post (link) in actie tegen FC Almere.
Arnout Post (link) in actie tegen FC Almere. Robbschermen

Equipe Fencing Ermelo levert een spannende strijd op NK schermen

28 november 2021 om 22:14 Sport Deel je nieuws

Op 27 november vond in Zutphen het NK schermen voor equipes (teams) plaats. Een toernooi waarin clubs in teamverband strijden om de Nederlandse titel. Voor Fencing Ermelo schermden Matthijs de Vries, Maxim Zewe, Arnout Post en Tristan Dekker. Het equipe heeft een spannende strijd geleverd en een mooie vijfde plaats behaald.

Het equipe begon de dag in de achtste finale met een mooie winstpartij tegen Schermvereniging Rapier. Deze begon voorspoedig en werd knap afgemaakt met 45 - 28 door De Vries.

In de kwartfinale mocht het equipe zich opmaken voor een spannende pot tegen SC Den Bosch. Fencing Ermelo ging in deze wedstrijd al vroeg aan de leiding door een goed begin van Zewe en De Vries. Samen met Post wisten zij deze te behouden tot halverwege de partij. Helaas wisten de Bosschenaren de stand uiteindelijk toch om te keren. Het slotoffensief van De Vries mocht helaas niet baten: 45 - 39

Na deze partij moest team FE nog verder vechten voor een vijfde tot achtste plaats en kon zij zich nog opmaken voor twee zware partijen. De eerste was tegen FC Almere. Deze partij was een erg spannende pot, waarin de stand lang gelijk op ging. Bij een voorsprong van 36 - 35 was het de beurt aan Zewe, die de partij knap wist af te sluiten met 45 - 41.

Als laatste volgde een al net zo spannende partij, dit keer tegen schermclub Zaïr uit Rotterdam. Aan het begin van deze wedstrijd keek Fencing Ermelo meteen tegen een kleine achterstand aan. Zewe wist deze achterstand echter weer knap in te halen. Echter was de strijd daarmee nog niet gestreden. Het bleef lang gelijk op gaan. Het was uiteindelijk De Vries die Fencing Ermelo deed uitlopen. Hij bracht het team van 21 - 21 naar 35 - 23. Daarna wisten Post en Zewe de zege over de streep te trekken met 45 - 39. Hiermee behaalde Fencing Ermelo een mooie vijfde plek in het klassement van het Nederlands Kampioenschap equipeschermen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie