Afbeelding
Kelly van der Dussen

Eerst visie, dan maatregelen rond Bernhardschool

26 november 2021 om 17:29 Politiek

ERMELO De gemeente Ermelo wil pas maatregelen nemen rond de Bernhardschool na vaststelling van de mobiliteitsvisie.

Wijnand Kooijmans

Door Bart Willemsen (CDA) werd tijdens de raadsvergadering gevraagd om snelle maatregelen te treffen. Dit na een oproep van directeur Michiel Fokkelman van de school om de verkeersonveiligheid rond de school snel aan te pakken en daarmee niet te wachten tot er eerst ongevallen hebben plaatsgevonden. Volgens hem wordt de huidige situatie als onveilig ervaren. Willemsen wijst erop dat op basis van een eerder onderzoek de veiligheid rond de Ireneschool is verbeterd. Hij vraagt zich af wat het onderzoek de andere scholen heeft gebracht.

Wethouder Leo van der Velden zegt dat het college met maatregelen wil wachten tot na de vaststelling van de mobiliteitsvisie in januari. Mede omdat dan een integrale afweging kan worden gemaakt voor alle scholen en de veiligheid rond scholen een belangrijk item is in de visie.

Volgens de wethouder is het ook zo dat de één graag een verkeerslicht geplaatst wil zien waar een ander dit licht weer weg wil halen omdat het als onveilig wordt ervaren.  Eén van de ouders van een leerling heeft de wethouder verteld verrast te zijn door de actie van de directeur.

Wel gaf Van der Velden aan dat als er binnen een week drie ongevallen gebeuren hij direct wil ingrijpen. Hij vindt het geen goed idee om één school naar voren te halen als het gaat om het nemen van maatregelen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie