Simone Weil over aandacht

19 november 2021 om 16:48 Lokaal Deel je nieuws

Simone Weil over aandacht

Op maandag 6 december (gewijzigde datum!) organiseert Leerhuis Ermelo een avond over dit thema.

Simone Weil (1909-1943) was een Franse filosofe, activiste en mystica. Ze studeerde bijvoorbeeld filosofie in Parijs, rondde dat af met een prachtige studie over Descartes en ging vervolgens aan de slag als arbeidster. Ondertussen schreef Weil indringende beschouwingen over God, oosterse religies, pacifisme en het belang van aandacht in ons leven.
“Tijdens de avond wil ik enerzijds stilstaan bij het inspirerende leven van Weil en me anderzijds richten op het voor haar wezenlijke onderwerp van de aandacht.”

Rob Compaijen is religiewetenschapper en gepromoveerd filosoof. Hij werkt als onderzoeker aan de Protestants Theologische Universiteit te Amsterdam.

U bent van harte uitgenodigd deze bijeenkomst bij te wonen in de Immanuelkerk, Stationsstraat 137 te Ermelo. We beginnen om 20.00 uur en er wordt een bijdrage van 5 euro gevraagd. Voor ons volledige programma en de wijze van aanmelden zie onze website:www.leerhuisermelo.nl

We houden ons aan de coronavoorschriften van de overheid. Ook vindt vanaf heden een QR-code check plaats bij binnenkomst.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie