Alzheimer Café Ermelo donderdag 2 december “Gemakkelijker thuis met hulpmiddelen”

17 november 2021 om 17:20 Lokaal Deel je nieuws

Alzheimer Café   Ermelo 2 december

“Gemakkelijker thuis met hulpmiddelen”

Mensen met dementie kunnen in veel gevallen langer zelfstandig in hun vertrouwde omgeving blijven wonen. Zeker wanneer gebruik gemaakt kan worden van hulpmiddelen. Vaak hebben mensen met dementie moeite met wat nu gebeurt en wat straks komt. U krijgt voorbeelden en uitleg van verschillende mogelijkheden om dit thuis gemakkelijker te maken.

•      Tinybots is een sociale zorgrobot. Hij of zij (naar wens in te stellen) kan hulp bieden o.a. bij herinneren van afspraken, op positieve wijze berichten brengen en bijvoorbeeld muziek afspelen. Tessa van Rooij is als innovatieadviseur werkzaam bij Tinybots en door studie en praktijk bekend met mensen met dementie. Zij zal een presentatie van dit mooie hulpmiddel verzorgen.

•      Daniëlle Meloen is eigenaar van de Zorgoutlet Midden Nederland in Ermelo. Ze heeft ruime ervaring met het adviseren van mensen die gebruik willen maken van hulpmiddelen. Zij informeert over en presenteert diverse praktische hulpmiddelen voor mensen met dementie.

Het Alzheimer Café wordt gehouden in de Baanveger, IJsbaanweg 45 te Ermelo.
U bent van harte welkom vanaf 19.00 uur. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt rond 21.00 uur. Het is gratis en u hoeft zich niet aan te melden. Bij de ingang wordt mogelijk gevraagd gegevens achter te laten in verband met de corona-regels.

De volgende avond in het Alzheimer Café is donderdag 6 januari 2022 met als onderwerp: ‘De kracht van de herinnering’.

Donderdag 2 december 2021

Locatie: De Baanveger, IJsbaanweg 45, 3851 CP Ermelo

Tijdstip: open vanaf 19.00 uur, aanvang 19.30 uur, einde 21.30 uur

Meer informatie: Mark Clarijs, tel. 06-18026081

Toegang is gratis, evenals koffie/thee en een hapje en frisdrank na afloop.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie