Afbeelding
Eigen foto

Genoeg ideeën voor probleem Ermelosche heide

16 november 2021 om 09:53 Natuur en milieu

ERMELO Jongeren van het Christelijk College Groevenbeek deden afgelopen weken onderzoek naar de Ermelosche heide en kwamen met een voorstel over hoe recreatie en natuur beter in balans kan gaan op de Ermelosche heide. 

Tijdens de eindpresentatie op donderdag 11 november presenteerden drie Jongeren Adviesbureaus hun ideeën aan onder meer wethouder Leo van der Velden. De aanwezige wethouder en ambtenaren waren erg enthousiast over de ideeën: ,,Een brug over de drukke weg om zo de gebieden en natuur op een veilige manier te verbinden is erg slim bedacht”, aldus wethouder Leo van der Velden. Verder kwamen er onder meer adviezen over nieuwe parkeerlocaties, hondenlosloopgebieden, en prullenbakken op de goede plekken om zwerfafval te voorkomen. Ook de ideeën van de andere adviesbureaus neemt de gemeente mee in de plannen. Plannen rondom de heide worden in de komende maanden verder uitgewerkt.

De Ermelosche heide is een prachtig natuurgebied en trekt veel bezoekers aan. Het toenemend aantal recreanten zorgt voor druk op de natuur, een opgave waar gemeente Ermelo graag mee aan de slag gaat.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie