Afbeelding
Pixabay.com

IJsbaan op ’t Weitje in Ermelo geannuleerd

16 november 2021 om 09:17 Activiteiten

ERMELO Het bestuur van de Stichting IJs in Ermelo heeft, in overleg met de gemeente Ermelo, helaas het besluit moeten nemen om de ijsbaan op ’t Weitje deze winter te annuleren. Reden is de onzekere situatie betreffende de coronamaatregelen en de maatschappelijke verantwoordelijkheid die de organisatie voelt richting bezoekers, vrijwilligers en sponsoren. 

Volgende week zou begonnen worden met het opbouwen van de ijsbaan en vanaf  1 december t/m 8 januari kon jong en oud schaatsen op de kunstijsbaan op ‘t Weitje. 

,,Als bestuur waren we er helemaal klaar voor en vinden we het ontzettend zuur dat het voor het tweede jaar op rij niet door kan gaan. Zeker voor de kinderen vinden we het ontzettend jammer, wat genoten ze de vorige keer van het ijs. Ook nu waren er maar liefst 2500 kinderen die zouden komen schoolschaatsen.’’

Het bestuur wil zijn verantwoordelijkheid nemen en vindt het in het licht van de hoge besmettingscijfers en de onzekerheid rond de maatregelen niet verstandig om het evenement door te laten gaan. 

,,We hebben gekeken naar verschillende alternatieven om het toch door te laten gaan, maar uiteindelijk hebben we als bestuur, in goed overleg met de gemeente, moeten vaststellen dat we het niet verantwoord vinden om het door te laten gaan.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie