Peter Wesselink viert de winst, met achter hem een volle tribune. Het publiek was er (voorlopig) voor het laatst bij. (foto: Theo Aalten) Theo Aalten

Voorlopig laatste wedstrijd met publiek

16 november 2021 om 09:23 Voetbal

ERMELO In de voorlopig laatste wedstrijd met publiek zagen zo’n 500 toeschouwers hoe DVS’33 met een solide optreden te sterk was voor ACV: 1-0. Doordat de sterkere Ermeloërs verzuimden de beslissende 2-0 te maken, mocht ACV tot het eindsignaal hopen op een punt. De thuisploeg bleef relatief eenvoudig overeind en kan door verlies van FC Lisse de eerste periode nog winnen.

Marco Jansen

Hoewel het spel zich al snel bevond op de helft van ACV had DVS moeite om kansen te creëren tegen de goed georganiseerde bezoekers. Het eerste halfuur zetten alleen Benjamin Roemeon en Quincy Veenhof keeper Enver Spijodic aan het werk. Na 35 minuten brak Adriaan Kruisheer de ban. Hij scoorde al vallend via de paal, na goed voorwerk van de actieve Maarten van Dijk.

ACV kwam er gaandeweg wat vaker uit en gaf voor rust enkele speldenprikjes als het de bal achter de Ermelose verdediging kreeg.

Na rust ging DVS nadrukkelijk op zoek naar een tweede treffer en werd ACV weer 20 minuten vastgezet op eigen helft. Veenhof, Dekker, Roemeon en invaller El Ablak kregen de bal echter niet langs de sterk keepende Spijodic. Doordat de genadeklap uitbleef, kwam er van ACV nog een slotoffensief van tien minuten, maar dit leverde weinig gevaar op. De enige grote kans was voor Justin Mulder, na een foutje van Tarik Evre, maar keeper Huiskamp stond paraat. ,,Zij kwamen er niet aan te pas en hadden de tweede helft niet de intentie om eruit te komen. We hebben de kansen gehad om 2-0 te maken. Als je dan scoort, maak je de wedstrijd dood. Nu bleef het tot de laatste minuut spannend. Onze aanvallers zaten er doorheen en de middenvelders hadden het ook zwaar. Maar we lieten redelijk veldspel zien en hadden totale controle’’, zag coach Peter Wesselink.

Ook Tim van de Berg vond dat DVS ‘een degelijke pot’ had afgewerkt. ,,We zochten niet te gehaast de aanval en wachtten tot het juiste moment. Zo kwamen we een paar keer gevaarlijk voor de goal. Dat ging vrij goed; we hebben weinig lange ballen gespeeld en konden goed de middenvelders vrij krijgen of driehoekjes maken via de backs.”

De verdediger (23) moest de eerste vier wedstrijden op de bank toekijken en kreeg vanaf het uitduel bij Goes de kans toen Jeremy Jonker een knieblessure kreeg. ,,Ik had in de voorbereiding pijntjes en in het begin moeite om de volle 90 minuten te spelen, maar heb nu geen last meer’’, zegt Van de Berg, die tot zes eredivisieduels kwam bij Heracles Almelo en voor zijn komst naar Ermelo twee jaar bij het Utrechtse DHSC speelde. ,,Ik ben bij Heracles weggegaan met een gescheurde meniscus en heb langer last van die knie gehouden dan zou moeten.’’

Van de Berg vindt het jammer voor de fans dat ze voorlopig niet meer kunnen kijken. ,,Het is voor hun een uitje met een drankje na de wedstrijd. Spelen zonder publiek is ook een mindere beleving. Hopelijk blijft het bij drie weken.’’ Ook Wesselink vindt het ‘doodzonde’. ,,Hopelijk kunnen we de bekerwedstrijd op 14 december weer met publiek spelen, anders is het vreselijk.’’