crowdfundingactie Licht in ermelo hoe staat het er voor

15 november 2021 om 15:05 Lokaal Deel je nieuws

Op woensdag 13 oktober 2021 begon de crowdfunding-actie ‘Licht in Ermelo’. Een initiatief van Centrum management Ermelo (CME) om geld op te halen voor nieuwe kerstverlichting. Nu ruim een maand later is er de grote vraag: Is het targetbedrag gehaald en wat kunnen we allemaal aan kerstverlichting verwachten. Ik praatte met medeorganisator van de crowdfunding-actie: Wim Meijers. 

Vanaf 13 oktober is er alles aan gedaan om geld op te halen. De tussenstand van het opgehaalde bedrag is te zien op een thermometer op het Pauwenplein midden in het dorpscentrum. 

Laatste ‘push’ naar targetbedrag

Maar hoe staat het nu met de actie? De mensen die doneerden waren over het algemeen bedrijven die rondom het centrum zitten. Maar ook de Ermeloërs zelf deden volgens Meijers graag mee: “Soms zijn het maar kleine bedragen maar ook echt wel weer heel leuk dat het op die manier omarmt wordt.” Op dit moment tikt de ‘thermometer’ een bedrag van €10.000 aan.

Met dit bedrag zijn een paar ornamenten besteld. Op de website van Licht in Ermelo kan je deze ‘adopteren’. Dan komt er een naambordje bij te staan met jouw naam of die van jouw bedrijf. Ook alle lantaarnpaal ornamenten worden vernieuwd. Het enige waar nu nog geen geld voor is, is de verlichting voor de bomen in het centrum. 

Ook nu kun je nog doneren

De crowfunding-actie liep officieel tot 13 november, maar ook nu kun je nog doneren. 

Meijers: “We willen het doorzetten tot in ieder geval het einde van dit jaar.” Hij denkt dat als de versieringen zijn aangebracht ,het een extra stimulans geeft voor de mensen om alsnog te doneren: “Als zo meteen de mensen de ornamenten van 4 á 5 meter hoog zien? Ik denk dat ze dan zoiets hebben van ‘Oké ja gaaf!’”

Elke euro is welkom!

De kerstverlichting is te bewonderen van begin december tot begin februari 2022. 

Meijers: “Wil je nog iets bijdragen, ook als is het maar een klein bedrag, elke euro is welkom! Dan hebben we ieder geval voor de komende 5 á 10 jaar het centrum gewoon echt geweldig verlicht. Dat we zo, iets moois kunnen maken van het centrum in Ermelo. Ook in deze donkere dagen.” Tot eind dit jaar kun je nog geld doneren via de QRcodes op flyers. Deze zijn af te halen bij alle ondernemers. Of je kan doneren op lichtinermelo.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie