Juniorspringers Sparta claimen het podium
Juniorspringers Sparta claimen het podium Judith Maas

Vier trampolineteams Sparta door naar het NK

7 november 2021 om 22:03 Sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag werd in de Balverszaal in Ermelo de 2e en laatste plaatsingswedstrijd voor District Oost gehouden. Daarbij wist het hoogste team in de 2e Divisie zich te plaatsen voor het NK Clubteams dat medio december mag aantreden in Oss.

3e Divisie:

In de 3e divisie sprongen de Instappers Zoë Stade en Sacha Raven een prima wedstrijd. Ze sprongen alle oefeningen uit en deden dat weer beter dan de eerste wedstrijd. Het goud ging dit keer naar Zoë en het zilver naar Sacha. Bij de pupilmeisjes wist Lynn van Braak een uitstekende 4e plaats te bemachtigen. Marie-Elise van ’t Hoff deed het ook prima en behaalde de 6e plaats in het eindklassement. Salomé Kusters sprong ook al haar oefeningen keurig uit en bereikte de 11e plaats in het eindklassement. Valérie van Vliet belandde na een foutje in de eerste keuze-oefening op de 13e plaats.

Stacey Scheidt ging de strijd aan in de Jeugdmeisjes I-klasse. Dat deed ze prima met 3 goede oefeningen en een 6e plaats in het eindklassement. Ilse Wouters maakte een foutje bij de verplichte oefening en reikte tot de 10e plaats.

Bij de Jeugd II/Juniormeisjes wist nieuwkomer Thirza van Boxtel haar oefeningen weer beter uit te springen. Daardoor belandde ze op de 4e plaats in haar klasse. Yasmin Ballallo, die aan leek te sturen op een podiumplaats, zakte door een fout in de laatste keuze-oefening naar de 7e plaats.

2e Divisie:

Bij de Jeugdmeisjes II was er wat pech voor Britt Kroon in de verplichte ronde. Een val halverwege de oefening zorgde ervoor dat ze het podium mistte en 7e werd. Bij de juniormeisjes kleurde het podium blauw met goud voor Caro Binnerts, zilver voor Merel van de Kamp en brons voor Jula Arends. Zij werden gevolgd door Manja van Helden op plaats 4.

Bij de seniordames maakte Sandra Rakhorst een foutje bij de eerste keuze-oefening waardoor ze op de 4e plaats belandde in het eindklassement.

De volgende teams hebben zich geplaatst voor het NK-Clubteams in Oss:

Team 1 – Eredivisie: Chemène Hazelof, Valerie Bosschart, Eline Westhuis en Emy Engel

Team 2 – 1e Divisie: Fleur de Rook, Sofie van Beekhuizen, Lara Wolkenfelt en Yerusha Messelink

Team 3 – 1e Divisie: Twan Rieksen, Renske Groen, Ilse Wolkenfelt en Jet Hindriks

Team 4 – 2e Divisie: Caro Binnerts, Jula Arends en Merel van de Kamp

We wensen hen veel succes in Oss!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie