meisje in Sierra Leone
meisje in Sierra Leone Ton Bannink (eigen foto)

de schoenendoosactie

4 november 2021 om 20:01 Lokaal Deel je nieuws

In deze spannende tijd zijn kinderen in noodsituaties en armoede extra kwetsbaar. Via de Schoenendoosactie krijgen kinderen ver weg een schoenendoos vol bruikbare spullen. Voor hen is dat een onbetaalbaar cadeau.

Tijdens de Schoenendoosactie versieren kinderen en volwassenen  een schoenendoos en vullen die met spulletjes die ze zelf gekocht of verzameld hebben: schoolspullen, verzorgingsartikelen, speelgoed en een knuffel. De dozen worden uitgedeeld in landen waar kinderen het moeilijk hebben. Als het toegestaan is in het land van bestemming, krijgen de kinderen ook een boekje met Bijbelse verhalen.

Vorig jaar gingen er meer dan 45.000 dozen naar onder meer Sierra Leone, Roemenië, Lesbos en Togo.  Kinderen in vluchtelingenkamp Mavrovouni op Lesbos hebben soms niet eens een eigen knuffel. En jongeren in arme landen kunnen vaak niet naar school als ze zelf geen schoolspullen hebben. Door de doos vol spullen krijgen ze perspectief en voelen ze zich gezien.

Ook voor de kinderen hier is de Schoenendoosactie impactvol. Ze leren wat het is om tijd, bezit en liefde te delen met een kind ver weg. Soms geven ze iets van zichzelf weg wat van waarde is: dat kan een beetje pijn doen, maar het is ook bijzonder. De actie is een mooie manier om thema’s zoals eerlijk delen, duurzaamheid en naastenliefde bespreekbaar te maken. 

In Ermelo kunnen de schoenendoen worden ingeleverd op

Woensdag 17 november van 12.30-15.00

Harderwijkerweg  132   deur 5   Kantoor Schoenendoosactie Gain

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie