Nog één keer het rad op de Braderie in Ermelo; 30 juli is D-day

Op 16 juli gaat de Ermelose Braderie van start. Door vele mensen zal weer reikhalzend worden uitgekeken naar de kraam van supportersvereniging Geel Zwart en het Rad van Avontuur. Vele mensen kwamen speciaal naar de plek voor de winkels van Primera Boonk en Tempel Optometrie en Audiologie in de Stationsstraat om een gokje te wagen en glunderend weg te lopen met een kanjer van een slagroomtaart.

Geel Zwart staat al sinds 1981 op de Ermelose Zomeravondmarkten. Naast het Rad werd er vroeger ook op het gatenbord geschoten, met liefde gekeken naar de marmottenbaan of werd er zo hard mogelijk met een bal geschoten om de snelheidsmeter te laten ontploffen. In al die jaren heeft Geel Zwart minimaal 20.000 taarten verloot onder de deelnemers en hebben er zeker 150 unieke vrijwilligers hun bijdrage geleverd.

De laatste jaren kostte het Geel Zwart steeds meer moeite om genoeg vrijwilligers op tijd bij de kraam te krijgen en ook de verdiensten werden ieder jaar een beetje minder. Vandaar dat het bestuur van Geel Zwart de keuze heeft gemaakt om te stoppen met haar aktiviteiten op de dinsdagavonden in juli en augustus.

Geel Zwart wil echter niet abrupt afscheid nemen van al haar trouwe klanten, waarvan ook zeer vele niet inwoners van Ermelo, maar bijvoorbeeld van een van onze mooie campings. Op dinsdag 30 juli zal Geel Zwart nog één keer aanwezig zijn op haar vaste locatie om zoveel mogelijk taarten te verloten onder de braderiegangers. Vanaf zes uur is iedereen van harte welkom.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden