Afbeelding
Eigen foto

Column: Ouderwets gezellig

1 november 2021 om 09:47 Column

Wat een bijzondere dag was het die 23e oktober. Het was genieten geblazen om door het centrum te wandelen. Weet u waar ik het over heb? Juist ja, de Herfstmarkt natuurlijk. Voor het eerst in bijna twee jaar tijd kon er weer een streekmarkt worden georganiseerd in het centrum van Ermelo.

De Kerstmarkt van 2019 was de laatste keer dat er een markt in het voetgangersgebied plaatsvond en sindsdien zijn het alleen de weekmarkten die nog gehouden zijn. Een beetje vreemd om ’s ochtends om 6.30 uur de kramen op te zetten en alles gereed te maken voor de standhouders. Ook een beetje zenuwachtig: loopt het allemaal goed, komt er voldoende publiek, blijft het droog? Gelukkig kon aan het einde van de dag al deze vragen met een ‘ja’ worden beantwoord. 

Het was weer ouderwets gezellig, flink wat publiek en van iedereen hoorde je, ‘oh wat fijn dat er weer wat kan en mag!’ Standhouders reageerden ook opgetogen, ze konden goede zaken doen. Wat fijn dat ook deze groep weer geld kon verdienen. Ook van de winkels hoorde ik goede geluiden, mooi om zo het centrum weer gevuld te hebben. Dit succes smaakt naar meer…. maar kan er ook meer?

Als ik dit schrijf, staan we aan de vooravond van weer een persconferentie en tja, wat gaat er afgekondigd worden? Kunnen we verder met de voorbereidingen voor de Kerstmarkt op 18 december of kan deze toch niet doorgaan? Laten we hopen dat de cijfers gaan dalen en dat we onze vrijheden niet te veel weer moeten opgeven. 

De Herfstmarkt was ook in een ander opzicht heel bijzonder, het was het eerste evenement dat we zonder onze trouwe vrijwilliger Cock Andreae moesten doen. Bij ieder evenement of andere gelegenheid kon je een beroep op hem doen en je kwam hem altijd tegen in het dorp. Vreemd om hem niet te zien en het idee dat je hem nooit meer ziet. Bij de VVV was hij ook een graag geziene gast en zeker een paar keer in de week kwam hij wel even langs om bij te praten.

We zullen hem nooit vergeten en zijn prachtige spreuken ook niet. ‘Je moet de mensen nemen zoals ze zijn, niet zoals ze hadden moeten wezen’ vond ik één van zijn meest treffende spreuken welke we goed moeten onthouden, juist ook in deze tijd. 

Ronnie Regeling, vestigingsmanager VVV Ermelo Buitenleven

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie