Afbeelding
pixabay

Plan Horsterweg mag

28 oktober 2021 om 16:15 Politiek

ERMELO Het omstreden bouwplan Horsterweg 64 in Ermelo mag toch verder in procedure worden gebracht. Tijdens de oordeelsvorming was een meerderheid voor het schrappen van het belang maar tijdens de raadsvergadering werd uiteindelijk door BurgerBelangen Ermelo toch ingestemd met het geven van groen licht voor de verdere uitwerking van het plan. 

Wijnand Kooijmans

 Wel moesten de drie overige coalitiepartijen VVD, SGP en Progressief Ermelo, water bij de wijn doen om BurgerBelangen over de streep te trekken. Dit door het aannemen van een amendement dat het college van burgemeester en wethouders dwingt tot verder overleg met de initiatiefnemer. Met name als het gaat om het verzoek van de raadsmeerderheid het aantal bouwlagen op één gebouw terug te brengen van vier naar drie.

CDA en ChristenUnie bleven bij hun verzet tegen het plan. Volgens Cor Louwerse (CDA) geeft daarbij niet de doorslag dat zestig omwonenden zich tegen het plan kanten. De twee partijen vinden dat het gebouw te massaal wordt. Maar ook voorzien zij parkeer- en verkeersproblemen door de ligging van de uitrit van de parkeergarage dicht bij de bocht in de Frederik Hendriklaan en de ligging dicht bij de Horsterweg.

Alom toonden partijen begrip voor het verzet van omwonenden. Maar het belang van de komst van meer woningen weegt bij de vier coalitiepartijen uiteindelijk toch zwaarder. Het gaat in totaal om de bouw van 12 appartementen waarvan er 22 in de sociale sector worden gerealiseerd. Voor het CDA weegt zwaar dat niet de garantie is gegeven dat deze woningen ook tien jaar binnen deze sector beschikbaar blijven.

BurgerBelangen wilde aanvankelijk dat van beide gebouwen een bouwlaag werd afgehaald. Maar drie drie andere coalitiepartijen wezen erop dat dit betekent dat het plan niet verder wordt ontwikkeld. Het werd wel even verhit tussen BurgerBelangen en de drie andere partijen waarbij partijen elkaar beschuldigen lariekoek te verkondigen. Het gemeenschappelijk belang van meer woningen gaf de doorslag.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie