John Mulder en Ben Westerink schenken namens de CCM een royaal bedrag aan directeur Laura Jansen van het W.H. Hospice in Ermelo.
John Mulder en Ben Westerink schenken namens de CCM een royaal bedrag aan directeur Laura Jansen van het W.H. Hospice in Ermelo. Arda Konings

Gulle donatie aan hospice

26 oktober 2021 om 09:00 Overig

ERMELO De ‘ComputerClubMeerkanten’ houdt op te bestaan. Bijzonder feit hieraan is echter, dat in overeenstemming met de scheidend leden het batig saldo in de clubkas van 12.000 euro gedoneerd is, aan het Willem Holtrop Hospice Ermelo. Die zijn daar maar wat blij mee.

Arda Konings

In aanwezigheid van voorzitter John Mulder en secretaris Ben Westerink namens de computerclub en directeur Laura Jansen van het hospice, werd de cheque met vermelding van het respectabele bedrag, onlangs officieel overhandigd.

De club trekt na 33 jaar met in totaal meer dan 250 leden en honderden cursisten te hebben gehad, de stekker eruit. Voorzitter John Mulder: ,,De club is ontstaan uit het pc privé project van Veldwijk, waarbij een computer werd aangeschaft die aftrekbaar was van de belasting.  De club kreeg subsidie en maakte gebruik van de faciliteiten op Veldwijk. Er waren cursussen voor MS DOS en later Excel en Word.”

Na vele succesvolle jaren, werd de behoefte aan kennis de laatste periode, steeds minder. Beide heren vinden het jammer dat de club ophoudt te bestaan, maar begrijpen het wel. ,,We zijn blij dat we een gezondheid gerelateerd doel hebben voor ons saldo, waarbij unaniem gekozen werd voor het Willem Holtrop Hospice.”

 Na het allereerste contact met directeur Laura Jansen, stond de teller nog op het, reeds gulle, donatie bedrag van 8000 euro. Tijdens het moment van overhandigen zelf, werd het respectabele bedrag van maar liefst 12.000 euro onthuld. Jansen die eigenlijk nooit om een praatje verlegen zit, viel stil. Ze herpakte zich en zei: ,,We kunnen niet dankbaar genoeg zijn.”

Het Willem Holtrop Hospice bestaat namelijk in 2022 alweer 20 jaar. Het is een high care Hospice dat hoogwaardige palliatieve zorg biedt aan ongeneeslijk zieken met een beperkte levensverwachting. Laura: ,,Er is hier ruimte voor zeven gasten. Alles is er hier op gericht, om het voor hen zo aangenaam en comfortabel mogelijk te maken. Door een team van verpleegkundigen en vooral ook van veel vrijwilligers, zijn er extra dingen mogelijk.”

Maar ook mede door donaties en giften vanuit de Ermelose gemeenschap. Laura: ,,We weten ons oprecht daardoor gedragen. Een aantal faciliteiten vanaf het begin van de bouw, zijn nodig aan vervanging toe na 20 jaar. Dan heb ik het met name over de centrale badkamer met het bad. Voor veel gasten heeft het bad een ontspannende- en pijn verlichtende uitwerking. Heerlijk floatend in het warme water, waarbij de partner komt helpen. Nog even dat gevoel van intimiteit beleven. Omdat we echter de leidingen niet meer goed schoon krijgen, mogen bijvoorbeeld de bubbels niet meer aan. (legionella) Ook wordt er nu nog gewerkt met een tillift.”

Een kantelbad, inklapbare spiegels, een kaptafel en een tuinschildering in rustige kleuren op de muur, zorgen straks voor nog meer wellness beleving. ,,Het is geweldig dat dat dankzij deze donatie, gerealiseerd kan worden”, benadrukt Laura tot besluit.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie