De Vries (rechts) bereidt een aanval voor in de halve finale.
De Vries (rechts) bereidt een aanval voor in de halve finale. Zeb Visser

Brons voor De Vries in Eindhoven

19 oktober 2021 om 11:14 Overig

ERMELO Bij het Oktoberschermtoernooi in Eindhoven wist schermer Matthijs de Vries afgelopen weekend een bronzen plak te bemachtigen. Hiervoor won hij in de troostfinale van clubgenoot Maxim Zewe die daardoor vierde werd. Zeb Visser eindigde in de top 32.

Het universiteitssportcentrum in Eindhoven was zaterdag het decor van het jaarlijkse oktoberschermtoernooi. Drie schermers van Fencing Ermelo deden mee. ’s Ochtends werd afgetrapt met een pouleronde om de plaatsing voor de eliminatierondes te bepalen. Visser won twee van zijn vijf partijen, Zewe drie van de zes en De Vries won er vijf van de zes. Die twee laatstgenoemden kregen hierdoor een vrijstelling voor de eliminatieronde bij de laatste 64.

Visser moest wel schermen om bij de beste 32 te komen. Hij maakte goede tegenaanvallen en won met 15-9. Bij de laatste 32 wist Visser helaas niet te winnen, voor hem eindigde het toernooi met een 15-10 nederlaag. De Vries won zijn partij zonder al te veel moeite. Zewe maakte het spannender. Mede door een eindsprint van zijn tegenstander wist hij maar net te winnen, 15-14. Bij de laatste zestien wisten zowel Zewe als De Vries zonder al te veel problemen door te komen en ook in de kwartfinale kwamen beide schermers niet noemenswaardig in gevaar. De halve finales liepen echter anders. Zewe keek al vroeg tegen een achterstand aan en wist die tegen zijn defensieve tegenstander niet goed te maken. Hetzelfde gold voor De Vries, al bleef hij in het begin nog aardig bij. De finale ging aan de Ermeloërs voorbij en een broederstrijd om het brons volgde. Hierin trok De Vries aan het langste eind en mocht hij het brons in ontvangst nemen. Zewe moest genoegen nemen met plek vier.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie