Het mirakel van Ermelo

Veel plaatsen in de gehele wereld hebben een mirakel beleefd of herdenken jaarlijks een bijzondere gebeurtenis. Situaties waar drommen mensen op af komen. Ons goede dorp Ermelo mag zich nu in die rij scharen. Ermelo in de geschiedenisboeken, de diverse canons, you tube, zegt u het maar.

Wat is het geval. Velen van u hebben kennis kunnen nemen van het ongenoegen dat heerst onder de bewoners van het Schoolpad over het verkeersbeleid. Een te smalle straat die op uiterst domme wijze is aangewezen als doorgaande weg: bussen, vrachtwagens, verkeer van en naar Ermelo West. Vragen richting Gemeente Ermelo leveren niets op. Suggesties van Veilig Verkeer Nederland worden genegeerd. Volgens de Gemeente is het constateren van de situatie een beleving. Als eenvoudige bewoner noem ik het onveiligheid.

Maar woordvoerders van de Gemeente stellen: er is nog nooit een ongeluk gebeurd, het is een veilige weg. Daarom komen we nu bij het mirakel.

De kruising Schoolpad-Burgemeester van Oordtstraat wordt gemarkeerd door een aantal houten paaltjes. Soms staan deze paaltjes keurig rechtop. Maar dan staan er plots een aantal scheef. En dan…, inderdaad, een wonder, dan staan ze weer rechtop. Het is niet mijn studierichting geweest, maar groeien die paaltjes dan zomaar scheef en dan weer rechtop? Er is al een complottheorie die stelt dat het een actie van de Gemeente is om toeristen, kijkers, te trekken. Of zou het kunnen zijn dat er een auto’s tegenaan hebben gezeten. Auto waarvan de bestuurder denkt: ach laat maar, het is maar een paaltje van de Gemeente. Of……en daar begint mijn nieuwsgierigheid: is dit toch het mirakel van Ermelo. Gemeentepaaltjes die zelf beslissen wanneer ze rechtop willen staan of de behoefte hebben om even scheef te staan. Komen we dan toch in allerlei kronieken? Bedevaart naar de gemeentepaaltjes van Ermelo….

Ooit in het verre verleden is er gesproken over een mobiliteitsvisie. De enige waarde van dit woord is 80 punten bij scrabble. Wie binnen de Gemeente Ermelo heeft het er nog over? In het huidige beleid mag het Schoolpad zich het ondergeschoven kind noemen. Het geduld van de bewoners is op.

P.H. Kerkhoff

Schoolpad 7

3851 JE Ermelo

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden