Wethouder Leo van der Velden nam namens de gemeente een nieuw bankje bij de Schaapskooi in ontvangst.
Wethouder Leo van der Velden nam namens de gemeente een nieuw bankje bij de Schaapskooi in ontvangst. Wijnand Kooijmans

Schapen vanaf bankje bekijken

14 oktober 2021 om 17:04 Natuur en milieu

ERMELO Hij was even op de verkeerde plek maar uiteindelijk mocht wethouder Leo van der Velden het bankje in ontvangst nemen bij de schaapskooi. Aangeboden aan de gemeente door de afdeling Noordwest Veluwe van de Koninklijke Nederlandse Historische Vereniging ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van deze afdeling.

Wijnand Kooijmans

Het bankje is gemaakt door Evert van Elten die zelf niet bij de aanbieding aanwezig was. Hij wil niet graag in de schijnwerpers staan. Het bankje is geplaatst op de plek waar iedere middag de schapen terugkomen bij de schaapskooi. Vanaf het bankje kan dit tafereel nu worden gadegeslagen.

Voorzitter Volkert Bakker zegt dat het weliswaar om een Noordwest-Veluwse afdeling gaat maar het merendeel van de leden woonachtig is in Ermelo en Harderwijk. Opgericht 10 mei 1971 in een roerige tijd. Onder meer werd Greenpeace in Canada opgericht en was er nog geen internet of mobiele telefoon.  

Op zaterdag wordt er vaak gewerkt voor de gemeente. Al moet dat werken wel tussen haakjes worden geplaatst: de leden beleven er veel plezier en gezelligheid aan.

De afdeling houdt zich daarnaast bezig met tal van zaken waarbij ook de gemeente is betrokken. Voorzitter Bakker prijst in dit opzicht de overeenkomst die met de gemeente is gesloten over de aanleg van het Groene Kruispunt om de ontwikkeling van Strand Horst mogelijk te maken. Dat wil niet zeggen dat men het altijd eens wordt met de gemeente. Onder meer liggen de standpunten rond de natuurtuin in Ermelo-West nog niet op lijn wat betreft de waterpartij. Volgens Bakker niet zo vreemd omdat zijn vereniging de natuurbelangen behartigd en de gemeente moet kijken naar het algemeen belang. Maar zonder spanning geen ontspanning, zo zegt hij.

Wethouder Van der Velden schroefde het bij het bankje behorende plaatje op de bank. Daarnaast prees hij het werk van de vereniging waar het geven volgens hem hoger in het vaandel staat dan het ontvangen. Hij zegt perplex te staan van al het werk dat de afdeling van de KNNV verricht. Maar beseft dat alle partijen het nooit helemaal eens zullen worden over de vraag wat moet worden gedaan op de kwaliteit van de natuur te bewaren. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie