Afbeelding
Foto Pexels

Cadeauwinkel EigenwijZ vestigt zich aan overkant Stationsstraat

12 oktober 2021 om 15:25 Partnercontent

Richard Spiekstra en Machteld van de Kamp verlaten begin 2022 met hun cadeauwinkel EigenwijZ hun vertrouwde pand aan de Stationsstraat. De verhuizing zal geen grootscheepse onderneming worden: een nieuwe, gloednieuwe plek is gevonden aan de overkant, waar het winkelpand momenteel in aanbouw is. Deze locatie biedt EigenwijZ twee keer zoveel ruimte.

Twee keer zo ruim

Een nieuw, groter pand betrekken betekent anders denken, weten eigenaren Van de Kamp en Spiekstra. Behalve de verkoop van bijzondere soorten thee, koffie en chocolade gaat het duo nu ook horecabedrijven in het 300 vierkante meter grote pand. Dat heeft wat meer voeten in de aarde, op gebied van energieverbruik en faciliteiten bijvoorbeeld. “Zo komen er extra stopcontacten als we dat nodig hebben en hebben we straks ook een invalidentoilet”. Om dit allemaal een beetje duurzaam te houden, is het een kwestie van het kiezen van de juiste energieleveranciers, maar ook de lokale projectontwikkelaar Sven Gravendeel denkt mee over de juiste invulling van het geheel.

Coronaperiode

Het stel sprong in augustus 2019 in het diepe met hun winkel, zonder enige ervaring maar wel met een goed oog voor de behoeften van de Ermelose consument. De droom van een cadeauwinkel was er al lange tijd, toen deze ‘window of opportunity’, zoals de twee het noemen, werd geopend. Een half jaar later was het mis in de wereld. “Maar voor ons was corona niet verkeerd”, zegt Spiekstra. “Dat klinkt misschien raar, maar mensen wisten ons ineens heel goed te vinden”. Juist in de coronaperiode trakteerden veel mensen elkaar waar dat kon, en bleek EigenwijZ een ware trekpleister. “Het is gewoon heel goed gegaan. Daarom kunnen we deze stap ook maken”.

Niet stil aan de overkant

Het nieuwe pand aan de Stationsstraat wordt momenteel uit de grond gestampt. De eerder genoemde Sven Gravendeel is hier, net als bij winkelcentrum de Enk, de verantwoordelijke man. EigenwijZ komt op de plek waar in 2017 de viswinkel in vlammen opging. Vanuit hun huidige pand kunnen Spiekstra en Van de Kamp zien hoe de bouw vordert. Het is dus allerminst stil aan de overkant: “We kijken uit op de bouw van ons nieuwe pand. Leuk hoor! Wij zien het dan ook zeker niet als overlast!”

Drukke periode

Maar eerst komt er een drukke periode, ook nu de meest ingrijpende coronamaatregelen hopelijk tot het verleden behoren. EigenwijZ kijkt uit naar het nieuwe pand, maar ook naar de feestdagen, wanneer de hang naar warme koffie en thee en zoete lekkernijen traditioneel toeneemt. “Kerst is voor ons een belangrijke periode. We hebben eerst de focus daarop. Maar ondertussen zijn we druk met het bedenken wat we hier tegenover willen realiseren”, besluit Spiekstra. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie