Quincy Veenhof breekt de ban voor DVS'33 met de 1-0 en viert het doelpunt met Nicky van Hilten. Theo Aalten

Sterk DVS’33 overtuigt in derby

10 oktober 2021 om 12:11 Voetbal

ERMELO Uitgerekend in de derby tegen VVOG boekte DVS’33 de eerste thuiszege van het seizoen. De Ermeloërs waren vanaf het begin gebrand om te winnen en doordat voor rust de kansen gemist werden, bleven de Harderwijkers een uur lang in de wedstrijd. Na de schitterende 2-0 van Adriaan Kruisheer liep de teller hard op naar 5-0.

Marco Jansen

Zo’n 2200 toeschouwers waren afgekomen op de eerste Veluwse derby na coronatijd. Met gele confettislingers van DVS en Bengaals vuur van VVOG zat de sfeer er voor aanvang al goed in. En ook het voetbal was aantrekkelijk om te zien. De thuisploeg zette VVOG het eerste kwartier vast op eigen helft. Maarten van Dijk en Lars Dekker startten dit keer in de basis en veroverden veel ballen. Het gevaar kwam van Benjamin Roemeon, die net naast schoot na een aanval via Dekker en de goed spelende Adriaan Kruisheer.

De 1-0 viel na 16 minuten. Maarten van Dijk zette Quincy Veenhof vrij, die rustig bleef voor keeper Paul Eppink. VVOG kwam daarna vaker onder de druk uit en Pernelly Biya kreeg twee kansen. Attent keeperswerk van Daan Huiskamp voorkwam de gelijkmaker.

Aan de andere kant was Veenhof lastig af te stoppen door Randy Onuoha. Hij kon nog net van scoren worden gehouden door de VVOG-verdediger, en kreeg de bal één op één niet langs Eppink.

VVOG zette na rust een kwartier aan voor de gelijkmaker. Weer was Biya dichtbij, zijn inzet ging tegen de lat. Vijf minuten later scoorde Kruisheer met een prachtig schot en dat was de genadeklap voor de bezoekers. Roemeon, na een fout van Rafik el Hamdi, scoorde twee minuten later 3-0. Maarten van Dijk (schot in korte hoek) en invaller Stef Nijland voerden de score op naar een eclatante 5-0.

Met name voor Veenhof was het een bijzondere middag. De spits hoorde pas vlak voor de aftrap dat hij zou starten omdat Ali Akla te veel last van zijn lies had. ,,Ik moest tot de bespreking afwachten en toen ik hoorde dat ik niet speelde was ik teleurgesteld. VVOG stond al klaar om het veld op te komen toen ik hoorde dat ik er toch in moest. Door de sfeer werd ik meegenomen en ging mee in de strijd van het spel. Ik kwam er lekker in; dan kan ik kan iets onverwachts doen en daar kwamen ook de goal en andere kansen uit. Door die goal laat je weten dat je er bent en dat je het wél kan. Dat was er nog niet helemaal uitgekomen.’’ Veenhof genoot van zijn eerste derby. ,,Het was hartstikke mooi, er waren veel mensen en de fans stonden achter ons. Daar doe je het voor. Die energie en vooral motivatie horen we elke wedstrijd te hebben. We denken soms nog te makkelijk.’’

,,Zo’n derby is speciaal’’, vond ook Roemeon. ,,Dat leeft bij mezelf, de supporters in Ermelo en dat geeft het team wat extra’s. We hadden afgesproken dat we deze derby moesten winnen. We gingen voor elke meter en hebben laten zien dat we met onze kwaliteiten veel beter dan VVOG zijn. 5-0 is een hartstikke mooie uitslag.’’