Afbeelding
Pixabay

Nieuwe ronde voor aanbesteding

7 oktober 2021 om 13:18 Politiek

ERMELO Er komt een nieuwe ronde voor de aanbesteding voor de dagbesteding binnen de Wet maatschappelijk ondersteuning. Dit na de flop van de eerste aanbesteding die er toe leidde dat onder meer de dagbesteding voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel geen doorgang meer kon vinden. Dit is opgelost door InteraktContour, die niet aan de inschrijving had deelgenomen, alsnog de dagbesteding te laten doorzetten.

Wijnand Kooijmans

Met de nieuwe aanbesteding is ingestemd door onder meer de gemeenten Harderwijk, Ermelo en Zeewolde. Het gaat om het bieden van zowel de reguliere en arbeidsmatige dagbesteding. Verantwoordelijk wethouder Willem Krooneman van de gemeente Elburg ziet dit als de juiste route om de hulp in de groepsbegeleiding goed te organiseren. “Na de eerste aanbesteding  bleek dat niet alle inwoners terecht konden bij een passende aanbieder. Ook lag er een onjuiste berekening ten grondslag aan de kostprijs.”

De gang van zaken tot nu toe wordt betreurd. “Het gaat om de ondersteuning aan onze inwoners. Die moet goed zijn geregeld. We vinden het ook van belang dat de aanbieders een reëel tarief ontvangen voor de hulpverlening die zij bieden.”

De aanbieders die werden gekozen aan de hand van de eerste aanbesteding krijgen de keuze of ze willen blijven leveren volgens de afspraken die zijn gemaakt in de eerste aanbesteding of dat zij aan de nieuwe aanbesteding willen deelnemen. Uitgangspunt blijft dat iedere inwoner van de betrokken gemeenten de ondersteuning krijgt die hij of zij nodig heeft.

De verwachting is dat de gesprekken over de openbare aanbesteding voor de dagbesteding in oktober van start gaan. Alle betrokkenen ontvangen persoonlijk bericht over de gang van zaken. De nieuwe aanbesteding maakt het mogelijk dat zorgaanbieders deel nemen die voor het eerst willen inschrijven of zijn afgehaakt voor de eerste aanbesteding omdat zij de zorg niet konden leveren voor het tarief dat daarbij werd aangeboden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie