Afbeelding
Pixabay

Afgesloten van centrum Ermelo

7 oktober 2021 om 12:18 Verkeer en vervoer

ERMELO De buurtschappen Staverden, Speuld en Leuvenum van de gemeente Ermelo dreigen tot 15 oktober afgesloten te zijn voor verkeer van en naar het centrum van Ermelo. Voor Ronald van Veen (ChristenUnie) reden hiervoor aandacht te vragen in de gemeenteraad.

Wijnand Kooijmans

De afsluiting is een gevolg van het uitlopen van de werkzaamheden aan de Garderenseweg terwijl ook de rotonde in de Leuvenumseweg op slot is. Dat maakt dat verkeer zowel over deze weg als de Drieërweg de buurtschappen niet kan bereiken. Volgens Van Veen leidt dit nu al tot veel sluipverkeer op de Arendlaan en zijn de buurtschappen alleen via grote omwegen via Harderwijk en Putten bereikbaar. Hij wil dat er uitgebreide informatie over de werkzaamheden wordt gegeven.

Wethouder Leo van der Velden zegt dat in de toekomst moet worden onderzocht hoe dit soort problemen kan worden voorkomen. Eventueel via een fasering van de werkzaamheden. Dat de werkzaamheden aan de Garderenseweg uitlopen heeft meerdere oorzaken. Onder meer was de onderlaag niet overal even druk. Maar grootste knelpunt is dat er geen asfalt beschikbaar was door een brand in de asfaltfabriek. 

Uitstel nu van de werkzaamheden aan de rotonde zou betekenen dat deze een jaar worden uitgesteld. En dan tegen aanzienlijke meerkosten moeten plaatsvinden. Hij zegt echter veel  begrip te horen als het gaat om de afsluitingen. Ook bij bijvoorbeeld de bewoners van de Harderwijkerweg in verband met de werkzaamheden aan deze en de Putterweg. De bewoners van de eerste weg zijn blij met het nieuwe asfalt, mede omdat ze merken dat dit minder geluidsoverlast oplevert.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie