De boerderij is bijna uit het zicht verdwenen
De boerderij is bijna uit het zicht verdwenen Wijnand Kooijmans

Groen licht tien woningen

1 oktober 2021 om 15:18 Politiek

ERMELO Na een lange voorgeschiedenis is het plan voor de bouw van tien woningen aan de Fokko Kortlanglaan in Ermelo goedgekeurd door het college van burgemeester en wethouders. Het is nu aan de raad het plan definitief vast te stellen.

Wijnand Kooijmans

In 2018 werd het originele plan voor de bouw van negen vrijstaande dure woningen bij de vaststelling van het bestemmingsplan De Driehoek door de gemeenteraad afgewezen. Vastgehouden werd aan een bestemming voor de bouw van twee vrijstaande woningen en de aanleg van een geluidswal. Voor de initiatiefnemer was dit plan financieel niet haalbaar.

Uiteindelijk is er een plan voor de bouw van tien woningen op tafel gekomen dat voldoet aan de eisen van de gemeente en in principe de goedkeuring kreeg van de raad. Het plan voorziet in de sloop en afvoer van de verloederde en verwaarloosde boerderij en opstallen.

De aanwezige asbest wordt verwijderd en de bodem gesaneerd. Het aandeel sociale woningbouw bedraagt zestig procent en dat is tien procent boven de eis die in het sociale woningbeleid is vastgesteld.

Door de agrarische bestemming van het perceel te wijzigen wordt het plan financieel haalbaar. Er zijn diverse onderzoeken uitgevoerd naar onder meer de bodem, de natuur en een akoestisch onderzoek. Hieruit komen geen belemmeringen naar voren voor de uitvoering van het plan.

De omwonenden hebben kunnen deelnemen aan een informatiemiddag op de betreffende locatie. Dit betekent niet, zo stelt het college, dat er geen bezwaren kunnen worden ingediend. Onderdeel van het geheel is een landschappelijk inrichtingsplan. Dat versterkt de ecologische waarde van het gebied door het toepassen van een kruidenrijk grasland en het toepassen van inheemse beplanting in de vorm van houtwallen, hagen, bosjes en bomen.

De gemeenteraad moet uiterlijk 23 februari 2022 het bestemmingsplan vaststellen. Indien de raad substantiële wijzigingen in het plan wil aangebracht zien dan moet het ontwerp bestemmingsplan eerst weer aan het college worden aangeboden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie