Afbeelding
pixabay

Geen bijdrage door lange looptijd van aanvraag

4 oktober 2021 om 09:00 Politiek

ERMELO Het Ermelose college van burgemeester en wethouders wil afzien van de zogenoemde vereveningsbijdrage voor de functieverandering van het perceel De Beek 77.

Wijnand Kooijmans

Opzet is dat de op het perceel aanwezige agrarische opstallen worden verwijderd en ook het bedrijf wordt stopgezet. In ruil daarvoor mogen drie nieuwe woningen worden gebouwd. Het gaat om twee-onder-een-kap woningen en een vrijstaande woning.

Wanneer wordt gekeken naar de verordening sociale woningbouw betekent het dat 90.000 euro aan verenigingsbijdrage moet worden gevraagd. Over dit bedrag is overleg gevoerd tussen de aanvrager en wethouder Laurens Klappe van de gemeente Ermelo.

Hierbij is aangegeven dat de aanvraag al lang loopt en door het benodigde overleg met de provincie Gelderland niet tijdig een besluit kon worden genomen. Op het moment van de aanvraag was er nog geen sprake van een vereveningsbijdrage. Het verzoek is dan ook gedaan aan het college af te zien van deze bijdrage.

De provincie wilde niet meewerken aan het plan waardoor bij de uitvoering veel vertraging is ontstaan en het plan ook is aangepast. Dat maakt dat het college het niet redelijk vindt het bedrag van 90.000 euro alsnog op te eisen. Het wordt wel met de gemeenteraad besproken of het een terecht besluit is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie