Van de voormalige tuinderij is weinig meer te zien
Van de voormalige tuinderij is weinig meer te zien Wijnand Kooijmans

Akkoord voor meerdere plannen binnen gemeente

1 oktober 2021 om 12:50 Overig

ERMELO Aan het perceel Hamburgerweg 149/150 mogen twaalf grondgebonden eengezinswoningen worden gebouwd. Het college van burgemeester en wethouders stemt in met het plan dat nu ter inzage wordt gelegd. Dat maakt het indienen van zienswijzen mogelijk.

Wijnand Kooijmans

De direct omwonenden zijn inmiddels uitvoerig geïnformeerd over het plan. In eerste instantie heeft dit niet geleid tot bezwaren. Het parkeren vindt plaats binnen het plangebied waarmee wordt voldaan de parkeernormen die de gemeente stelt. Nadrukkelijk is aandacht besteed aan een goede stedenbouwkundige en architectonische uitwerking. Dat heeft geleid tot een kleine aanpassing van het oorspronkelijke plan.

Goedkeuring is ook gegeven aan het plan voor de invulling van het terrein aan de Garderenseweg 141 in Speuld. Het plan hier gaat uit van de sloop van de bestaande bebouwing -waaronder een agrarische bedrijfswoning – op het perceel. Hiervoor in de plaats worden drie grondgebonden woningen gebouwd. Het perceel wordt voor het gemotoriseerd verkeer ontsloten vanaf de Garderenseweg via maximaal twee inritten.

Gelijktijdig wordt ook ingestemd met het plan voor de Oude Telgterweg 257 in het buitengebied van Ermelo. Het betreft een plan van weliswaar een andere initiatiefnemer maar de plannen zijn aan elkaar verbonden vanwege de uitruil van de vierkante meters te slopen bebouwing. Dat is de reden dat beide plannen in één bestemmingsplan worden opgenomen.

Aan de Oude Telgterweg wordt de voormalige bedrijfsbebouwing van de tuinder gesloopt. De ontsluiting vindt plaats via de Telgter Buurtweg. Hiervoor in de plaats worden acht nieuwe woningen gebouwd. Voor het bestemmingsplan definitief kan worden vastgesteld dient onder meer nog archeologisch onderzoek te worden uitgevoerd. Voor de omwonenden is een bijeenkomst geweest.

Het college stemt ook in met de plannen voor de locatie Horsterweg 160-162. De voormalige woonboerderij wordt gesplitst naar twee woningen in de categorie sociale huur/koopwoningen. Daarnaast worden er twee vrijstaande woningen gebouwd binnen het plangebied.

Alle omwonenden hebben de mogelijkheid gekregen hun ideeën over het plan te spuien. Iedereen heeft positief gereageerd. Dat heeft onder meer te maken met de goede band die de initiatiefnemer heeft met de buren en het vertrouwen in de zorgvuldigheid waarmee het plan is opgesteld. De omwonenden zien meer bezwaren in het hervatten in de bedrijfsactiviteiten in de huidige bebouwing. Er blijkt uit het overleg dat er geen noodzaak of zelfs wenselijkheid is als het gaat om het plan aan te passen.

De plannen worden ter inzage gelegd waardoor belanghebbenden alsnog eventuele bezwaren kunnen indienen. Aan de hand daarvan moet uiteindelijk de gemeenteraad een definitief besluit nemen over de vaststelling van de benodigde bestemmingsplannen. Uiterlijk binnen anderhalf jaar moet met de uitvoering van de plannen kunnen worden begonnen. Met de plannen wordt ingespeeld op de behoefte van meer woningen binnen de gemeente Ermelo.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie