Afbeelding
Photo by Moja Msanii on Unsplash

Eerste hulp bij een kapotte cv-ketel

27 september 2021 om 14:24 Partnercontent

Een kapotte cv-ketel komt altijd op het verkeerde moment. Je zit ineens zonder warm water of verwarming, de ketel maakt hele vreemde geluiden of verspreid vervelende geuren. Dit zijn allemaal tekenen dat er iets mis kan zijn met je ketel. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je eerst zelf kunt proberen voordat je een professionele installateur moet bellen.

Wat te doen bij een kapotte cv-ketel?

Wanneer je cv-ketel niet helemaal werkt zoals normaal doordat deze bijvoorbeeld vreemde geluiden maakt, vieze geuren verspreid of als de verwarming het plotseling niet doet, heb je hoogstwaarschijnlijk met een storing te maken. Dit hoeft niet te betekenen dat de levensduur van je cv-ketel in zicht is. Een cv-ketel gaan namelijk gemiddeld zo’n 12 tot 15 jaar mee. Na een aantal jaar treden er over het algemeen vaker storingen op. Deze kunnen voor vervelende gevolgen zorgen. Wil je direct hulp bij het oplossen van een storing? Neem dan contact op met een installatiebedrijf met een 24/7 storingdienst zoals Feenstra, dit kan ook als je geen klant bij hen bent.

Het achterhalen van de oorzaak kan je helpen om een oplossing te vinden voor de storing. Toch is het niet altijd makkelijk om de oorzaak te achterhalen. Cv-ketels zijn namelijk complexe apparaten waarbij water, gas en elektriciteit samenkomen. Doordat de ketel dagelijks wordt gebruikt kunnen onderdelen gaan slijten, roesten met als uiteindelijke gevolg: het kapotgaan van onderdelen. Wil je weten of je zelf iets kunt doen aan een storing? Doe dan de storingscheck van Feenstra.

Repareren of vervangen?

Het is verstandig om goed na te denken over de mogelijke kosten die komen kijken bij het repareren van een cv-ketel. Wanneer je al 12 jaar gebruik maakt van een ketel is het bijvoorbeeld minder rendabel om grote kosten te maken bij reparaties. De overweging voor een nieuwe cv-ketel is dan geen verkeerd idee.

Voorkomen beter dan genezen?

Problemen bij cv-ketels komen vaak door iets wat al langere tijd mis is. Regelmatig onderhoud kan je helpen met het behouden van de kwaliteit van de ketel. Houd je meer van voorkomen dan genezen? Dan is een een onderhoudsabonnement wellicht interessant. Bij een all-in abonnement betaal je maandelijks een vast bedrag en ben je vrij van reparatie- en onderhoudskosten. Hieronder vallen ook voorrijkosten, arbeidsloon en materiaalkosten. Is een all-in abonnement niets voor jou? Dan je kiezen voor een basis onderhoudsabonnement of eenmalig onderhoud.

Repareren door een professional

Kun je de storing zelf niet verhelpen? Neem dan contact op met Feenstra. Zij kunnen te hulp schieten bij kapotte cv-ketels. Ook als je geen klant bent. Is het niet rendabel om onderdelen te vervangen? Overweeg dan om een nieuwe cv-ketel aan te schaffen of te huren.

Wil je meer weten over cv-ketels of storing en heb je behoefte aan persoonlijk advies? Feenstra geeft persoonlijk en vakkundig advies over cv-ketels en kan te hulp schieten voor spoedoperaties.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie