Nelly tijdens bridgeles
Nelly tijdens bridgeles (Foto: Nelly Michon)

Bridge voor beginners

ERMELO - Kom ook leren bridgen. In september starten weer nieuwe cursussen voor beginners en gevorderden.

Waarom gaan bridgen?

Bridge is een soort grote puzzel: je moet goed nadenken, je concentreren en samenwerken. Maar je speelt het altijd met andere mensen! Soms speel je zelfs met een heel team. Bridge is dus niet alleen leuk, maar ook heel gezellig. Je kunt bridgen met vrienden, op een club, of meedoen aan wedstrijden en competities. Bridge is een sociale sport. Naast het bridgen in clubverband worden er regelmatig regionale en landelijk toernooien/kampioenschappen georganiseerd. Daarnaast zijn er veel korte en langere bridgereizen in binnen- en buitenland waar liefhebbers vaak ook individueel voor kunnen inschrijven, er wordt dan een partner toegewezen.

Wie kan leren bridgen?

Bridge is voor jong en oud. Het is goed om je brein te trainen. Bridge kan je tot late leeftijd doen. Ons oudste lid is 92 en we geven al bridgelessen aan kinderen van groep 4 (vanaf 7 jaar). Bridge heeft het imago ‘moeilijk’ te zijn, maar lopen is ook ‘moeilijk’, je moet het leren met vallen en opstaan. Kortom iedereen kan leren bridgen, maar de één doet er langer over dan de ander. Dat is zo leuk aan bridgen, je kan altijd gelijkgestemden vinden! We proberen het onderwijs en de groep zoveel mogelijk op elkaar af te stemmen.

Wanneer is de beginnerscursus?

De wekelijkse lessen starten op donderdag 19 september van 13.30 uur tot 16.00 uur in Ermelo. Vanaf de eerste les leren de deelnemers de grondbeginselen van bridge, na twaalf lessen is er een behoorlijke basis voor het bridgen. De meeste cursisten hebben vanaf de eerste les plezier in het ‘spelletje’ en ervaren dat in de loop van de weken het steeds moeilijker is maar daardoor leuker en spannender is. Bridge leer niet door alleen de lessen bij te wonen. Veel doen is noodzakelijk om het bridgespel onder te knie te krijgen. De docent zal voldoende stof meegeven om thuis te oefenen. Tijdens de les krijgen deelnemers theorie en u tijdens de oefenspellen wordt de theorie in praktijk gebracht.

Nelly Michon, tijdens mijn werkende leven lerarenopleider wiskunde, enthousiast bridger, wedstrijdleider en officieel bridgedocent van de NBB (Nederlandse Bridge Bond) geeft deze lessen. "Naast bridgelessen aan volwassen, zowel beginnerslessen als themalessen voor gevorderden, geef ik ook jeugdbridge op de basisschool en in het voortgezet onderwijs."

Belangstellenden kunnen voor meer informatie en/of aanmelden terecht bij Nelly Michon via emailadres nelly.michon@gmail.com of bel 06 49692010. Of neem een kijkje op de website van de Bridgeclub Ermelo www.nbbclubsites.nl/club/10021.

Meer berichten