Co Stompe met de bestuursleden Johan van den Bor, Richard Brenkman en Jeanet van den Bor
Co Stompe met de bestuursleden Johan van den Bor, Richard Brenkman en Jeanet van den Bor (Foto: eigen foto)

Co Stompe te gast bij Ermelose Dart Club

ERMELO - De Ermelo Dart Club vierde haar 20-jarig bestaan met een feestavond waarbij Co Stompe te gast was. De dartclub had bewust voor deze avond een darter uitgenodigd die ook ruim 20 jaar actief in het darten zit. En kwam daaromj uit bij Co Stompe. Aan de reacties van de aanwezige leden en oudleden was het een geslaagde keuze dat bijdroeg aan een leuke feestavond.

De leden konden tegen Co Stompe darten en hier werd graag gebruik van gemaakt. Co dartte met een aangepaste regel tegen 12 verschillende darters van de dartclub. Het was niet voor het eerst dat Co Stompe in Ermelo was. Ook bij de opening van het pool- en dartcafe Texsaloon was hij ook al eens te gast. Maar bij de Ermelose Dart Club was voor het eerst een Nederlandse darter uitgenodigd. In het verleden waren er vooral Engelse darters te gast.

Na het darten tegen Co Stompe werd aansluitend een blindkoppeltoernooi gehouden. Daarbij werd een huidig lid via loting gekoppeld aan een oudlid. Dit resulteerde in koppels die nog nooit samen gegooid hadden. In de winnaarsronde tijdens de halve finale wist het koppel Alfred Willems en Gijs van der Wal het koppel Johan van den Bor en Wilfri Gijsbertsen te verslaan. In de andere halve finale wist het koppel Sander van der Wal en Aart Bos het koppel Michel Rijgersberg en Michael van de Krol achter zich te laten. Het resultaat was een spannende finale tussen het koppel Alfred en Gijs tegen het koppel Sander en Aart, welke met een uitslag van 4-2 werd gewonnen door Alfred en Gijs.

In de verliezersronde werd in de halve finale gestreden tussen het koppel Michiel Versteeg en Michiel Santing tegen het koppel Henk Viets en Roy Hetem, welk werd gewonnen door het koppel Michiel en Michiel. In de andere halve finale werd gestreden door het koppel Negesty Spier en Ed van Briemen tegen het koppel Tony Draaisma en Patrick Kamer, welke werd gewonnen door Negesty en Ed. In de kleine finale was dit koppel Negesty en Ed niet sterk genoeg tegen Michiel en Michiel zodat deze heren met 3-1 met de beker naar huis mochten. De prijs voor de hoogste finish was voor Gerald Riezebos met een uitgooi van 146 punten.

Tijdens deze feestavond was er een extra dartspel. Alle deelnemers en toeschouwers mochten met 6 pijlen naar een draaiend dartbord gooien. De beste darter kreeg een gegraveerd horloge en de overige 6 beste darters mochten een speciaal scorebord mee naar huis nemen. En de darters die niet in de prijzen vielen konden hun geluk ook in de loterij beproeven. Deze was door de vele sponsors mogelijk gemaakt.

De dartclub kijkt naar een geslaagde feestavond terug. Deze avond was enkel mogelijk door de hulp van de vrijwilligers en hoofdsponsors zoals Pebejo, 24Telecom, Tapijtschuurtje, Texsaloon en het Vosje.

"Dit geeft ons weer nieuwe energie voor het volgende seizoen, want de club blijft elke maandagavond van september tot mei het darten organiseren in Texsaloon. Daarnaast zijn er open singel- en koppeltoernooien, maar ook het teamtoernooi dat afgelopen jaar voor het eerst werd georganiseerd staat voor volgend jaar weer op de agenda. Ook wil de dartclub kijken of er voldoende interesse is onder de jeugd om het jeugddarten weer op te starten", aldus een van de bestuursleden. Geïnteresseerden en voor informatie kan men de dartclub mailen via dartclub@chello.nl

Meer berichten