Kamermuziek duo Frans van Ruth (piano) en Doris Hochscheid (cello) t.b.v.  Randmeerconcert Putten van 25 september.
Kamermuziek duo Frans van Ruth (piano) en Doris Hochscheid (cello) t.b.v. Randmeerconcert Putten van 25 september. Carine Bijlsma

Wereldberoemd piano-cello duo in eerste Randmeerconcert

10 september 2021 om 11:54 Lokaal Deel je nieuws

Op zaterdag 25 september start in Putten het 48ste seizoen van de Randmeerconcerten. In het eerste concert van deze serie speelt het wereldberoemde duo voor cello en piano, met Doris Hochscheid op de cello en Frans van Ruth op de piano.

Vanwege eerdere zeer succesvolle optredens treden zij al voor de vijfde keer op bij de Randmeerconcerten. Bij ieder concert spelen ze prachtige en sfeervolle werken van componisten uit de 19e en 20e eeuw. Dat zorgt voor mooie verrassingen. Dit keer staan onder meer werken van drie vrouwelijke componisten op het programma, waaronder de wereldpremière van een bijzonder mooi stuk  van Fania Chapiro uit 1956. Verder kunt u genieten van de prachtige weemoedige klanken van componisten uit Tsjechië en Rusland, Bohuslav Martinu en Nicolai Mjaskovski.

Frans van Ruth en Doris Hochscheid hebben verschillende internationale prijzen behaald en zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau om hun verdiensten voor de Nederlandse cultuur.


Datum, tijdstip en plaats: zaterdag 25 september. Aanvang 20:00 uur. Theater Stroud, Brinkstraat 91, 3881 BP, Putten.

In verband met de corona-maatregelen van dat moment is reserveren noodzakelijk en hebben abonnementhouders voorrang. De losse kaartverkoop kan daardoor beperkter zijn.

Informatie over reserveren, inhoud en organisatie van het concert is te vinden op www.randmeerconcerten.nl.
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie