Ronnie Regeling schreef weer een column voor het Ermelo's Weekblad.
Ronnie Regeling schreef weer een column voor het Ermelo's Weekblad. Ronnie Regeling

Hetzelfde beleid?

7 september 2021 om 12:36 Column

Column Op het moment dat ik dit schrijf, is het prachtig nazomerweer, een periode van stabiel weer wat we ook wel verdiend hebben. Veel mensen die ik hoor, zeggen ‘echt zomerweer hebben we deze hele zomer bijna nog niet gehad’.  Fijn om dan in september nog een lekkere warme zonnige periode te hebben. Heerlijk op het terras genieten van een koel drankje of een wandeling of fietstocht over de bloeiende heide. 

Op het moment dat ik dit schrijf, is het ook het weekend van de Formule 1 in Zandvoort, wat een geweldig mooi resultaat. Max Verstappen winnaar in eigen land en voor de eigen fans. 

Mijn wenkbrauwen fronsten wel bij het zien van de beelden van de menigte in Zandvoort, wat een ontzettend grote groep toeschouwers op het station, door het dorp, bij de eet- en drinkgelegenheden etc. Wellicht hebt u zich er ook over verbaasd. 

Als je deze drukte vergelijkt met het beleid wat er voor andere evenementen geldt, is het echt verbazingwekkend. Ik ben al een poos aan het proberen geweest om wat kleine evenementen in het centrum te organiseren. Een muziekoptreden, kleine uitstallingen van de winkels buiten, een kinderkleedjesmarkt etc. Helaas was het allemaal niet toegestaan uit vrees voor grote drukte en het niet kunnen handhaven van de afstandsregel. Nou valt dat volgens mij bij een akoestisch optreden van 2 of 3 mensen wel een beetje mee, maar goed het was niet toegestaan, dus konden we het niet organiseren. Dan is dit toch totaal niet te rijmen met hetgeen er nu in Zandvoort is gebeurd. Hebben we het hier over hetzelfde beleid?  

Ik kijk inmiddels weer naar het najaar, ik ga er nu maar vanuit dat men na Zandvoort ook niet meer om de kleinschalige evenementen heen kan, wij proberen het in de herfst weer opnieuw om iets aan te vragen. 

De circuitdirecteur zei dat het evenement automatisch tot grote menigten leidt, aangezien het niet de plaatselijke braderie wat wordt georganiseerd. Je zou dus dan zeggen, een kleinschalige braderie mag zeker. We zetten de Herfstmarkt op 23 oktober daarom maar in de agenda en hopen op goed nieuws. Het is tenslotte belangrijk om één beleid te hebben voor alles. 

Ronnie Regeling, vestigingsmanager VVV Ermelo Buitenleven

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie