Samen fietsen is al jaren het motto van de VWV.
Samen fietsen is al jaren het motto van de VWV. (foto: Mariska Haaima)

Fietsevents mogen weer

2 september 2021 om 10:32 Overig

PUTTEN Na de anderhalf jaar corona-stilte van de Veluwse Wieler Vereniging, klinkt deze maand eindelijk weer het startschot voor hun alom gewaardeerde fietsevenementen. Racefietsers zijn als eerste weer aan de beurt met de Herfst Tocht Ermelo. Ook kent Ermelo een primeur: de eerste Gravel Tocht Ermelo.

De Herfst Tocht Ermelo is op zaterdag 11 september: een pareltje voor de racefietsers. Op deze dag kunnen fietsers kiezen uit ritten van 80, 100 of 135 km. Alle afstanden zijn volledig uitgepijld en gaan over verharde wegen en paden. Deelnemers kunnen genieten van prachtige vergezichten over de heidevelden van onder andere Elspeet en Hoog Buurlo. De 100 en 135 km routes doorkruisen de Gelderse Vallei, met zijn landelijke akkers en weilanden. Aan hoogtemeters is in deze ritten geen gebrek. Bekende heuvels als de Aardhuisweg en de kuitenbijter ‘De Knobbel’ zullen zeker in de benen gevoeld gaan worden. Ook aan verzorging onderweg is natuurlijk gedacht. Vertrekken kan tussen 8.00 en 10.00 uur. 

GRAVELBIKE Zaterdag 18 september is het tijd voor de eerste Gravel Tocht Ermelo. ‘Gravelen’ is in, en de omgeving van Ermelo leent zich er uitstekend voor. Daarom presenteert de VWV dit jaar na lang wachten haar eerste Graveltocht. Er zijn 2 prachtige ritten van 60 of 100 km uitgezet die te rijden zijn op de MTB, cyclocrosser of gravelbike. 

Afhankelijk van de gekozen afstand voert de tocht door de bossen en heide in de omgeving van Ermelo, de Veluwemeerkust en het Kroondomein tot Hoog Soeren. De route is grotendeels onverhard of half verhard en is landschappelijk zeer fraai met de nodige hoogtemeters. Halverwege de route kunnen de deelnemers genieten van een uitstekende verzorging. 

Deze tocht wordt uitsluitend op GPS gereden en inschrijving dient vooraf te gebeuren. Het aantal deelnemers is gemaximeerd op 500. Starten kan tussen 09.00 en 10.30 uur. 

MTB-TOCHTEN Op 9 oktober en 13 november kan uitgezien worden naar de MTB-tochten met op 9 oktober opnieuw de MTB Marathon ‘Veluws Taaiste’ van 100 km. Maar hierover later meer.

Voor alle tochten geldt dat de start en finish is aan De Muzenhof, Leuvenumseweg 66. Hier is ook mogelijkheid tot omkleden en douchen. 

Meer info en mogelijkheid tot opgave voor de graveltocht is te vinden op de site: www.vwv-ermelo.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie