Afbeelding

Boeldag Ermelo klaar voor 51e editie

4 augustus 2017 om 15:38 Algemeen

ERMELO - De 51e Boeldag wordt gehouden op zaterdag 2 september van 9.00 - 15.30 uur, in het Kerkelijk Centrum en op het parkeerterrein aan de Groeneweg/hoek Dirk Staalweg. De spectaculaire veiling van bijzondere artikelen vindt plaats vanaf 14.00 uur in de Rehobothkerk. Stichting Boeldag Comité Ermelo breekt dit jaar met de traditie van de Boeldagkrant. In het kader van vernieuwing wordt de informatie de komende twee weken huis-aan-huis verspreid door paginagrote advertenties in deze krant.

Na het uitbundig vieren van de 50e verjaardag vorig jaar, wordt de 51e editie weer een ‘normale’ Boeldag. Een formule die kennelijk zeer op prijs wordt gesteld gezien het jaarlijks grote aantal bezoekers uit Ermelo en wijde omgeving. Het zijn dan ook bepaalde tradities, verrassende elementen én vernieuwingsslagen die de Boeldag Ermelo zo levendig houden. Zo heeft oud-huisarts Evert Jan Anneveldt ondanks zijn hoge leeftijd weer een schommelpaard gemaakt, die via een intekenlijst wordt verloot onder de bezoekers.

Ook gaan vrijwilligers op de vooravond van de Boeldag aan de slag met het schikken van bloemstukken voor de verkoop. Daarnaast wordt de Boeldag muzikaal opgefleurd door het Folkabillyduo Buskin’ Belters. De veiling heeft dit jaar een bijzonder item op de lijst; namelijk een pentekening van de Oude Hervormde Kerk aan de Putterweg uit 1937. Deze kavel wordt als eerste geveild door burgemeester André Baars. Voor de allerkleinsten speelt om 10.30 uur en 11.30 uur speelt poppentheater het @penstaartje de voorstelling Rupsje Nooitgenoeg in één van de zalen van het Kerkelijk Centrum. De voorstelling is bedoeld voor kinderen van 3-6 jaar. De toegang is gratis. Voor wie spullen heeft voor de Boeldag organiseert het Boeldag Comité twee ophaaldagen: vrijdag 25 augustus en zaterdag 26 augustus tussen 9.00 en 15.00 uur. Tijdens één van deze twee dagen worden de spullen opgehaald bij mensen die zich van tevoren hebben aangemeld via onderstaande telefoonnummers of email:

Telefoon: 06-12330270 / 0341-460119
woensdag 23 t/m donderdag 24 augustus tussen 10.00 en 17.00 uur
E-mail: boeldagermelo@gmail.com
Maandag 21 t/m donderdag 24 augustus 17.00 uur.

De opbrengst van de Boeldag is bestemd voor de meewerkende kerken en andere goede doelen. Foto: PR Stichting Boeldag Comité Ermelo.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie