Arnout Post (links) valt aan.
Arnout Post (links) valt aan. (Foto: Emmie Beijlen)

Matthijs de Vries van Fencing Ermelo in top tien op NK schermen

Zaterdag 25 en zondag 26 mei hebben vier schermers van Fencing Ermelo deelgenomen aan het NK schermen in Rotterdam.

Zaterdag begonnen de voorrondes. Bij de heren wist Matthijs de Vries (29) al zijn partijen te winnen waarmee hij zich direct plaatste voor de laatste 18 die op zondag geschermd zouden worden. Post (17) deed het iets minder goed, hij overleefde de voorronde maar moest nog knokken voor een ticket naar de zondag. Hij wist twee eliminaties te overleven door Videler en Bontes beiden met 15-11 uit te schakelen. In de laatste ronde op zaterdag viel echter het doek. Kravchenko was met dezelfde cijfers te sterk voor Post, die op een mooie 26e plek eindigde.

Later op de zaterdag schermden Malika Kerskes (16) en Lila Gyovai (15) hun voorronde. Kerskes wist in haar poule twee overwinningen te boeken, waarmee ze ook door was naar de zondag. Gyovai had het lastiger. Zij behaalde één overwinning wat niet genoeg was om door te mogen schermen.

De zondag begon voor De Vries en Kerskes opnieuw met een voorronde. De Vries stond goed te schermen maar kwam twee keer net te kort voor de winst: 5-4. Van de overige drie partijen werden er twee winnend afgesloten, wat een plek in de middenmoot opleverde. Hij trof daar Van Nunen, die na een lange partij met 15-10 aan het langste eind trok. De Vries eindigde als negende.

Kerskes schermde goed maar kwam drie keer net tekort voor winst (5-4, 4-3 en 3-2). Met maar één winstpartij kreeg ze een lastige tegenstander. Ze wist nog lang bij te blijven maar kon de versnelling van haar tegenstander Tulen niet beantwoorden. Kerskes eindigde als 16e.

Meer berichten