Chagall: de schilder en de liefde

8 september 2018 om 12:16 Algemeen

Nadat op 21 augustus het eerste gezamenlijke programmaboekje van het Leerrhuis Ermelo en de commissie Vorming en Toerusting is gepresenteerd aan de vertegenwoordigers van de deelnemende kerken, belooft de eerste avond in het nieuwe leerhuisjaar een feestelijke te worden: Frans Ort en de vocalgroep CHORAL zijn uitgenodigd voor een schitterend optreden rond het werk van Marc Chagall. De combinatie van beeldende kunst, muziek en bijbelse

motieven in een raamvertelling zet de toon voor een prachtig seizoen.

De vertelling is gebaseerd op het leven en werk van de Joods-Russische schilder Marc Chagall (1887 - 1985). Opmerkelijk in zijn werk is de positieve uitstraling als antwoord op onderdrukking en geweld. De overweldigende kleuren tintelen op zijn doeken. Het schilderij van de vertelling gaat over de liefde en refereert aan het Hooglied. Het origineel hangt in het museum Message Biblique de Marc Chagall in Nice.

In het verhaal van deze avond volgt Frans Ort, in samenwerking met de groep Choral en de pianist en componist Henk Ruiter, episodes uit het leven van Chagall. De thema’s daaruit zitten in het schilderij verborgen. De muziek bezingt het universele verhaal van de liefde: verliefdheid, verdriet, eenzaamheid, geborgenheid en tintelend plezier.

U bent van harte welkom deze avond bij te wonen in de Immanuelkerk, Stationsstraat 137, Ermelo op vrijdag 21 september. Aanvang 20.00 uur. Er wordt een bijdrage van 4 euro p.p. gevraagd, koffie en thee inbegrepen.

Wij stellen het op prijs als u zich aanmeldt via onze sites: www.leerhuisermelo.nl of www.vormingentoerusting.com;

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie