Museum Het Pakhuis zoekt vrijwilligers
Museum Het Pakhuis zoekt vrijwilligers Foto: Kelly van der Dussen

Kom bij het leukste vrijwilligersteam van Ermelo!

21 mei 2019 om 11:52 Algemeen

Ermelo – Museum Het Pakhuis, het leukste doe- en beleefmuseum van de Veluwe, kan niet bestaan zonder de tomeloze inzet van zo’n 30 vrijwilligers. Zowel voor als achter de schermen zorgen de vrijwilligers ervoor dat bezoekers een onvergetelijke ervaring hebben. Elk jaar moet het museum helaas afscheid nemen van een aantal vrijwilligers, bijvoorbeeld omdat ze (weer) fulltime gaan werken of juist van hun oude dag gaan genieten. Gelukkig komen er elk jaar ook weer nieuwe vrijwilligers bij en daar kan jij er een van zijn!

Wie vrijwilligerswerk doet weet: vrijwillig is niet vrijblijvend. Vrijwilligerswerk is een wisselwerking die voor beide partijen iets moet opleveren. Een vrijwilliger zet zich in voor iets waar hij of zij energie uit haalt en daar tegenover staat waardering van de instelling waarvoor ze werken. De waardering die Museum Het Pakhuis voor haar vrijwilligers heeft, uit zich in speciale vrijwilligersbijeenkomsten zoals het jaarlijkse uitje, een zomer- en nieuwjaarsborrel. Daarnaast is er voor de vrijwilligers een interne nieuwsbrief, scholing zoals bijvoorbeeld een BHV-cursus of een opleiding tot rondleider en zij ontvangen als dank voor hun werkzaamheden een museumkaart.
Het museum zoekt onder meer baliemedewerkers en zaterdagvrijwilligers. Onze baliemedewerkers zijn de gastheren en –vrouwen van het museum. Ze verwelkomen bezoekers en verstrekken informatie, maar helpen ook waar nodig met het begeleiden van (groepen) bezoekers. Zaterdagvrijwilligers hebben de verantwoordelijkheid over het openen en sluiten van het museum op zaterdag. Daarnaast verrichten zij allerhande werkzaamheden om de zaterdag soepel te laten verlopen, zoals klusjes in het museum of het assisteren van baliemedewerkers en rondleiders.

Je kan al museumvrijwilliger worden vanaf een dagdeel per maand. Ben je geïnteresseerd? Bekijk de vacatures op hetpakhuisermelo.nl/over-ons, neem contact op via info@hetpakhuisermelo.nl of telefoonnummer: 0341 760 777

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie